Een Geluidskaart Inschakelen In BIOS

Inhoudsopgave:

Een Geluidskaart Inschakelen In BIOS
Een Geluidskaart Inschakelen In BIOS

Video: Een Geluidskaart Inschakelen In BIOS

Video: Een Geluidskaart Inschakelen In BIOS
Video: PC BIOS Settings 2024, Oktober
Anonim

BIOS, of Basic Input / Output System, geeft het besturingssysteem toegang tot de hardwarebronnen van de computer en voert de eerste fase van het laden uit. Bovendien is het in het BIOS dat veel computerparameters worden geconfigureerd. Met name het in- en uitschakelen van sommige apparaten.

Een geluidskaart inschakelen in BIOS
Een geluidskaart inschakelen in BIOS

instructies:

Stap 1

Om wijzigingen in het BIOS aan te brengen, moet u deze eerst invoeren. Er kunnen verschillende toetsen worden gebruikt om het basis I / O-systeem in te voeren: Del, Esc, F1, F2, F3, F10. Soms worden toetscombinaties gebruikt: Ctrl + Alt + Esc, Ctrl + Alt + Del, Ctrl + Alt + Ins, Fn + F1. Vaak verschijnt er een prompt aan het begin, bijvoorbeeld Druk op Del om naar de instellingen te gaan.

Stap 2

Nadat je het BIOS hebt geopend, zoek je het gedeelte Integrated Periferals en zoek je de geluidskaart erin. Als er Uitgeschakeld staat ernaast, verander het dan in Ingeschakeld. Sla wijzigingen op door op F10 te drukken. Klik in het bevestigingsvenster dat verschijnt op Ja of typ Y en druk op Enter.

Stap 3

Houd er rekening mee dat u geen niet-geïntegreerde geluidskaart in het BIOS hoeft op te nemen, het systeem detecteert deze zelf. Als er geen geluid uit de computer komt, is het probleem mogelijk niet gerelateerd aan het BIOS. Voordat u het onderliggende I/O-systeem opent, dient u te controleren of het besturingssysteem de geluidskaart ziet.

Stap 4

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" op het bureaublad en selecteer "Eigenschappen" in het contextmenu. Klik in het geopende venster op "Hardware" - "Apparaatbeheer". Zoek de regel "Besturing voor geluid, video en games" in de lijst.

Stap 5

In het geval dat de lijst apparaten bevat die zijn gemarkeerd met een gele vraag of uitroepteken, wordt het probleem met het ontbreken van geluid opgelost na installatie van het apparaatstuurprogramma. Meestal is dit Realtek High Definition Audio. Het stuurprogramma is te vinden op internet of op de installatieschijf van het besturingssysteem.

Stap 6

Houd er rekening mee dat de stuurprogrammapakketten zich meestal in een zip-archief op de installatieschijf bevinden. Zoek de stuurprogrammaarchieven, identificeer het pakket met geluidsstuurprogramma's op naam. Pak het uit naar een map op uw computer, voer de herinstallatie van het stuurprogramma uit en geef de gewenste map op als de bron. Nadat de installatie is voltooid, start u uw computer opnieuw op.

Aanbevolen: