Hoe De Computerprocessor Te Veranderen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Computerprocessor Te Veranderen?
Hoe De Computerprocessor Te Veranderen?

Video: Hoe De Computerprocessor Te Veranderen?

Video: Hoe De Computerprocessor Te Veranderen?
Video: A Beginners Guide: How to Upgrade an Intel CPU (core i3, i5, i7, i9) 2024, Mei
Anonim

De computerprocessor is het belangrijkste onderdeel. Wees daarom voorzichtig bij het vervangen ervan. Het vervangen van de processor is niet moeilijk, dus u hoeft hier niet bang voor te zijn of het rechtstreeks naar de meester te brengen, die een aanzienlijk bedrag voor deze procedure zal nemen. Gevorderde gebruikers proberen zelf de onderdelen van hun computer te vervangen om deze goed te kennen. Vergeet niet een nieuwe te kopen voordat u uw processor vervangt.

Hoe de computerprocessor te veranderen?
Hoe de computerprocessor te veranderen?

Het is nodig

  • 1) Nieuwe processor
  • 2) Warmteoverdrachtpasta
  • 3) Kruiskopschroevendraaier

instructies:

Stap 1

Koppel eerst alle draden los van de systeemeenheid. Leg het plat en verwijder de kap van de computer. Onder de voeding zie je een koellichaam met een koeler. Verwijder het eerst. Om dit te doen, koppelt u de chip los waarmee deze zich aan het moederbord vastklampt om stroom te krijgen. Gebruik vervolgens een kruiskopschroevendraaier om de schroeven los te draaien waarmee de koeler aan de radiator is bevestigd en verwijder deze.

Stap 2

We gaan verder met het verwijderen van de radiator. Om dit te doen, moet u de stekker uit het stopcontact halen. Het is bevestigd met speciale vergrendelingen. Ontkoppel eerst de onderste vergrendeling en ga verder met de bovenste. Sommige koellichamen zijn met schroeven aan het moederbord bevestigd. Schroef ze dan gewoon los. Let op, aan de andere kant van het bord zit een speciale houder waar schroeven in worden geschroefd. Door de systeemeenheid rechtop te zetten, kunt u deze omverwerpen. Nadat de radiator is losgeschroefd, verwijdert u deze.

Stap 3

We halen de oude processor eruit. We verwijderen de warmtegeleidende pasta van de radiator. Nu smeren we het koellichaam en het bovenste deel van de processor, dat het oppervlak van het koellichaam verbindt, met een gelijkmatige dunne laag. U hebt niet veel pasta nodig, anders kan de computer, wanneer deze is ingeschakeld, een storing vertonen bij het openen van de processor.

Stap 4

We hebben een nieuwe processor geplaatst, en we hebben er een radiator op gezet. We klikken de radiator vast of draaien hem vast met schroeven. We bevestigen de ventilator en sluiten de voeding aan. We plaatsen de kap van de systeemeenheid en verbinden de draden. Wij zetten de computer aan.

Aanbevolen: