Hoe De Videokaart In Het BIOS Te Configureren

Inhoudsopgave:

Hoe De Videokaart In Het BIOS Te Configureren
Hoe De Videokaart In Het BIOS Te Configureren

Video: Hoe De Videokaart In Het BIOS Te Configureren

Video: Hoe De Videokaart In Het BIOS Te Configureren
Video: Hoe bouw ik een videokaart in mijn computer? 2024, Mei
Anonim

BIOS is het belangrijkste computerprogramma waarmee u apparaten kunt configureren, aansluiten en loskoppelen. Als je een geïntegreerde videokaart hebt en je hebt een nieuwe gekocht, of je nieuwe is kapot en je moet de ingebouwde videokaart inschakelen, dan moet je naar het BIOS gaan en enkele instellingen wijzigen.

Hoe de videokaart in het BIOS te configureren
Hoe de videokaart in het BIOS te configureren

instructies:

Stap 1

Verscheidenheid aan BIOS verschilt, net als elk ander programma, in versie en fabrikant. De inhoud en werkwijze zijn echter in alle BIOSen identiek. Om het I / O-systeem te openen, moet u na het opnieuw opstarten op Del drukken voordat u het besturingssysteem van de harde schijf laadt. Soms moet je op een andere toets drukken - zie de hint onderaan het scherm tijdens het testen van het RAM-geheugen: Druk op Del om setup te openen. Als in plaats van Del een andere toets of een combinatie daarvan is geschreven, drukt u erop.

Stap 2

Het venster met BIOS-instellingen wordt geopend. Zoek naar verschillende tabbladen om deze of gene instelling te wijzigen. De waarde van de maximale grootte van het RAM-geheugen dat wordt gebruikt voor het opslaan van texturen, bevindt zich op het tabblad AGP-diafragmagrootte (of AGP-diafragmagrootte (MB) / AGP grafische diafragmagrootte / diafragmagrootte / diafragmagrootte selecteren / grafische diafragmagrootte / grafische winstgrootte / Grafische Windows-grootte / IGD-diafragmagrootte). Waarden in het tabblad: 32, 64, 128, 256 (in oudere versies is het mogelijk: 4, 8, 16).

Stap 3

Gebruik het tabblad Palette Snooping (PCI VGA Palette Snoop / PCI (VGA) Palette Snoop) om de kleuren van de videokaart en afbeeldingen die zijn vastgelegd met de videobewerkingskaart te synchroniseren. Als de kleuren niet correct worden weergegeven, stelt u de status in op Ingeschakeld.

Stap 4

Voor videokaarten is een speciale interrupt nodig. Deze optie kan worden ingeschakeld in het tabblad IRQ toewijzen voor PCI VGA (IRQ toewijzen aan PCI VGA / IRQ toewijzen voor VGA). Als er niet genoeg vrije interrupts zijn, schakelt u deze uit door de waarde naar Uitgeschakeld te verplaatsen. Het is beter om deze optie ingeschakeld te laten in de Ingeschakeld positie.

Stap 5

U kunt de hoeveelheid systeemgeheugen specificeren die nodig is voor de geïntegreerde grafische kern van de chipset in de Display Cache Window Size (Frame Buffer Size / Int. Gfx Memory Size Select / Internal Graphic Mode Select / Internal Graphics Mode Select / On-Chip Frame Buffer Grootte / Grootte van het videovenster op de chip / Ingebouwde VGA-framebuffer / Ingebouwde videogeheugengrootte / Share-geheugengrootte / System Share-geheugengrootte / UMA-framebuffergrootte / VGA-share-geheugengrootte). Voor een correcte werking wordt aanbevolen een waarde in te stellen die vergelijkbaar is met AGP-diafragmagrootte.

Stap 6

Instellingen voor de grafische kern DVMT kunnen worden gedaan in de tabbladen: DVMT; DVMT 4.0-modus; DVMT-modus; DVMT-modus selecteren; VASTE geheugengrootte; DVMT-geheugengrootte; DVMT / VASTE geheugen; DVMT / VASTE geheugengrootte; IGD DVMT / vast geheugen.

Stap 7

U kunt de frequentie van de AIMM-module specificeren in de tabbladen: Display Cache Frequency; CAS # Latentie; Bediening van oproepmodus; RAS-naar-CAS overschrijven; RAS # Timing; RAS # Timing voorladen. Waarden: 100MHz, 133MHz.

Aanbevolen: