Een Harde Schijf Primair Maken Drive

Inhoudsopgave:

Een Harde Schijf Primair Maken Drive
Een Harde Schijf Primair Maken Drive

Video: Een Harde Schijf Primair Maken Drive

Video: Een Harde Schijf Primair Maken Drive
Video: Harde schijf gevallen of kapot – Hard disk Recovery - Hoe kun je een harde schijf herstellen? 2024, Mei
Anonim

Actieve mensen in de computerruimte worden vaak geconfronteerd met de noodzaak om de primaire schijf te vervangen. Krachtige gebruikers gebruiken vaak graag twee besturingssystemen. Er zijn 2 harde schijven. De ene is de belangrijkste (van waaruit de bootloader wordt geladen, we installeren ons besturingssysteem, de benodigde programma's en hulpprogramma's erop), de andere (meestal D) is secundair. Het is noodzakelijk om hun posities te wisselen. Als je hiermee wordt geconfronteerd, verdwaal dan niet. Er zijn twee manieren: softwarematig en mechanisch.

Een harde schijf primair maken
Een harde schijf primair maken

instructies:

Stap 1

De programmatische manier is heel gemakkelijk gedaan, zelfs door een eenvoudig algoritme uit te voeren:

Helemaal aan het begin van het opstarten van de computer, ga je naar het BIOS door op de F2- of Delete-toets te drukken (afhankelijk van de versie).

Stap 2

Vervolgens moet u de positie selecteren - BIOS Features Setup

Stap 3

Klik vervolgens met de linkermuisknop op Boot Sequencing.

Stap 4

Nu hoeft u alleen maar aan te geven in het gedeelte Harde-schijfstuurprogramma's welke schijf van de beschikbare stuurprogramma's de belangrijkste zal zijn. Zoek hiervoor uw primaire harde schijf en noem deze First primary. Selecteer Tweede primaire op de tweede schijf.

Stap 5

Start nu uw computer opnieuw op. Na het opnieuw opstarten zal het herkennen welke van de harde schijven u als de belangrijkste hebt geïnstalleerd.

Stap 6

De tweede methode is mechanisch of fysiek, waarbij direct met harde schijven wordt gewerkt. Als je vanaf de achterkant naar de harde schijven kijkt, zie je daar, de zogenaamde jumper, die zich in een bepaalde positie bevindt. Doe voorzichtig. Op de hoofdhard moet deze op de eerste positie worden gezet, zoals deze - |:::, op de tweede - in de tweede ziet het er schematisch als volgt uit -: |:: Dit zal uw computer vertellen welke hardware de primaire en welke secundaire zal zijn.

Aanbevolen: