Hoe Installeer Ik Windows Via BIOS

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Windows Via BIOS
Hoe Installeer Ik Windows Via BIOS

Video: Hoe Installeer Ik Windows Via BIOS

Video: Hoe Installeer Ik Windows Via BIOS
Video: How to Download and Install Windows 10 from USB Flash Drive Step-By-Step 2024, Mei
Anonim

Het installeren van het besturingssysteem via BIOS is het meest correct. Ook als u niets van dit menu begrijpt, kunt u het systeem eenvoudig op uw computer installeren. Alles wordt gedaan door op een paar toetsen te drukken.

Hoe installeer ik Windows via BIOS
Hoe installeer ik Windows via BIOS

Het is nodig

Computer, schijf met Windows OS

instructies:

Stap 1

Allereerst moet u ervoor zorgen dat de systeemschijf multiboot is. Om dit te controleren, plaatst u de systeemschijf in het station van uw computer. Als er een venster op het bureaublad wordt geopend met de mogelijkheid om het systeem te installeren, is de schijf multiboot. Als er een venster verschijnt met mappen en bestanden, is de schijf dat niet. Zodra u zeker weet dat de Windows-schijf multiboot-mogelijkheden ondersteunt, start u uw computer opnieuw op nadat u de benodigde bestanden naar een afzonderlijk medium hebt gekopieerd.

Stap 2

Tijdens het opnieuw opstarten moet u regelmatig op de "F9"-knop drukken. Deze knop veroorzaakt een geforceerde start van het systeem vanaf de schijf. Na een tijdje moet u het starten vanaf de schijf bevestigen door op de ENTER-toets te drukken. Nadat u erop hebt geklikt, verschijnt er een venster op het scherm waarin de gebruiker de installatieparameters kan selecteren. Selecteer "Automatisch vanaf schijf installeren". Het systeem wordt opnieuw opgestart - deze keer is het niet nodig om op F9 te drukken.

Stap 3

In de volgende fase van de installatie moet u alle partities verwijderen. Let voor de juiste acties op de tips die onderaan het scherm zullen staan. Nadat u alle sectoren hebt verwijderd, geeft de monitor een enkele schijfpartitie weer met de hoeveelheid geheugen. Verdeel deze partitie in het vereiste aantal schijven (laat 30-40 GB over voor de systeempartitie.).

Stap 4

Zodra de partitie voor het systeem is gemaakt, installeert u Windows erin, nadat u eerder de optie "Normale opmaak" hebt geselecteerd. De installatie van het besturingssysteem start automatisch, u hoeft slechts af en toe aanpassingen te doen, zoals gebruikersnaam, tijdzone, etc. Nadat de installatie van het besturingssysteem is voltooid, installeert u de vereiste codecs en stuurprogramma's op uw computer.

Aanbevolen: