Een Opstartbare USB-flashdrive Maken Voor Elke Versie Van Windows

Inhoudsopgave:

Een Opstartbare USB-flashdrive Maken Voor Elke Versie Van Windows
Een Opstartbare USB-flashdrive Maken Voor Elke Versie Van Windows

Video: Een Opstartbare USB-flashdrive Maken Voor Elke Versie Van Windows

Video: Een Opstartbare USB-flashdrive Maken Voor Elke Versie Van Windows
Video: Opstartbare installatie USB stick maken van Windows 10 2024, April
Anonim

Veel beginnende pc-gebruikers komen op een moment dat de snelheid van het Windows-besturingssysteem veel te wensen overlaat en er een wens is om het te vervangen of bij te werken. Er is echter geen schijf of flashstation met een besturingssysteem bij de hand om de herinstallatieprocedure uit te voeren. Hieronder vindt u een stapsgewijze instructie over hoe u uit deze vervelende situatie kunt komen.

Een opstartbare USB-flashdrive maken voor elke versie van Windows
Een opstartbare USB-flashdrive maken voor elke versie van Windows

instructies:

Stap 1

Om te beginnen, moet u een eenvoudige stap uitvoeren: plaats een USB-flashstation in uw computer of laptop. Zorg ervoor dat zowel de USB-stick als de pc of laptop in bekende staat verkeren en klaar zijn voor de procedure.

Stap 2

We downloaden het Rufus-programma van de officiële site - een eenvoudige applicatie die ons zal helpen bij het oplossen van het probleem van vandaag. Aangezien het programma geen installatie vereist, kunt u het direct na het downloaden gebruiken.

Stap 3

We lanceren de applicatie. Selecteer in het bovenste veld "Apparaat" onze Flash-drive, waarin het toekomstige besturingssysteem zal worden gesegmenteerd

Belangrijk: de flashdrive moet een volume hebben dat niet minder is dan de image van het besturingssysteem, anders kun je de image gewoon niet op de USB-stick mounten.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 4

In de tweede regel, "Boot Method", moet u het item "Schijf of ISO-image" selecteren, het pad naar het bestand voor het programma specificeren en het selecteren als de afbeelding die moet worden gebruikt om het verder op een flashstation te plakken.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 5

Een belangrijke stap, omdat de verkeerde keuze ervoor zorgt dat u alles opnieuw moet doen nadat u het installatieproces van het besturingssysteem op uw computer of laptop niet kunt starten.

In de regel "Partitieschema" moet u het item "MBR" selecteren om compatibiliteit te garanderen met alle apparaten waarop u het toekomstige systeem wilt installeren. Als u "GPT" selecteert, kunt u problemen ondervinden bij het installeren van het systeem op oudere computers.

De regel "Doelsysteem" wanneer "MBR" is geselecteerd, is "BIOS (of UEFI-CSM)" en kan niet worden gewijzigd.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 6

Dus we kwamen bij de "Opmaakopties"

Met de regel "Nieuw volumelabel" kunt u een naam geven aan het toekomstige opstartapparaat, dat wil zeggen onze flashdrive. Hier beperkt alleen je fantasie je. We geven een willekeurige naam aan de flashdrive en gaan verder.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 7

De regel "Bestandssysteem" kan niet worden gewijzigd, en ik raad ook niet aan om de "Clustergrootte" te wijzigen, dus hier laten we alles zoals het aanvankelijk is om problemen te voorkomen.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 8

De installatie voor het maken van een opstartbare flashdrive is nu voltooid. Het blijft alleen om het snijproces te starten door op de knop "Start" te drukken.

Belangrijk: de flashdrive wordt geformatteerd, dus u moet zorgen voor de veiligheid van uw gegevens - breng deze over naar een andere flashdrive of sla deze tijdelijk op een computer of laptop op.

Afbeelding
Afbeelding

Stap 9

Dat is eigenlijk alles. We wachten tot het programma alle benodigde bestandsmanipulaties uitvoert en u het besturingssysteem veilig op een computer of laptop kunt installeren.

De tijd die nodig is om een opstartbare flashdrive te maken, is afhankelijk van de prestaties van uw pc, dus wees geduldig en wacht tot het voltooid is.

Aanbevolen: