Een Map Openen Als Deze Niet Zichtbaar Is

Inhoudsopgave:

Een Map Openen Als Deze Niet Zichtbaar Is
Een Map Openen Als Deze Niet Zichtbaar Is

Video: Een Map Openen Als Deze Niet Zichtbaar Is

Video: Een Map Openen Als Deze Niet Zichtbaar Is
Video: Geef jij een vuurtje aan een kind van 13 jaar? | Mensenkennis 2024, April
Anonim

In het Windows-besturingssysteem kunnen bestanden die op een computer zijn opgeslagen zichtbaar of onzichtbaar zijn. Het attribuut "Hidden", dat door de gebruiker aan een bestand of map wordt toegekend, is hiervoor verantwoordelijk. Er zijn verschillende manieren om een verborgen map te openen.

Een map openen als deze niet zichtbaar is
Een map openen als deze niet zichtbaar is

instructies:

Stap 1

Als u wilt dat de onzichtbare map verborgen blijft, gebruikt u de component "Zoeken". Druk op de Windows-toets of de Start-knop en selecteer Zoeken in het menu. Als een dergelijk item niet bestaat, drukt u op de Windows-toets en de F-toetsen of past u de weergave ervan aan.

Stap 2

Om de weergave van de opdracht "Zoeken" in het menu "Start" te configureren, klikt u met de rechtermuisknop op de taakbalk en selecteert u "Eigenschappen" in het contextmenu. Ga in het dialoogvenster dat wordt geopend naar het tabblad "Menu Start" en klik op de knop "Aanpassen". Open in het nieuwe venster het tabblad "Geavanceerd", zoek het item "Zoeken" in de lijst en markeer het met een markering. Pas de nieuwe instellingen toe.

Stap 3

Nadat het dialoogvenster Component zoeken is geopend, vouwt u de sectie Geavanceerde opties uit. Markeer het item "Zoeken in verborgen bestanden en mappen" met een markering. Optioneel kunt u een markering instellen in het veld "Submappen bekijken". Voer vervolgens de informatie in die u weet over de verborgen map (de naam, aanmaakdatum, enzovoort) in de daarvoor bestemde velden. Klik op de knop "Zoeken".

Stap 4

Wanneer de lijst op verzoek is gegenereerd, klikt u met de linkermuisknop op de map die u nodig hebt. Het zal een doorschijnende uitstraling hebben. Om te voorkomen dat u elke keer naar een verborgen map op uw computer moet zoeken, kunt u deze toevoegen aan Favorieten (in de bovenste menubalk van elke map).

Stap 5

Als u verborgen mappen op uw computer wilt weergeven, configureert u de juiste instellingen. Roep het onderdeel "Mapopties" aan. Open hiervoor het Configuratiescherm via het menu Start. Selecteer in de categorie Vormgeving en thema's het pictogram Mapopties.

Stap 6

Ga in het geopende venster naar het tabblad "Bekijken". Zoek in de groep "Geavanceerde opties" het item "Verborgen mappen en bestanden weergeven" en plaats er een markering naast. Sla de nieuwe parameters op. Alle verborgen mappen worden semi-transparant. Zoek de map die je nodig hebt in de map waar je hem hebt opgeslagen.

Aanbevolen: