Hoe De Afstandsbediening Op Het Bureaublad Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe De Afstandsbediening Op Het Bureaublad Aan Te Sluiten
Hoe De Afstandsbediening Op Het Bureaublad Aan Te Sluiten

Video: Hoe De Afstandsbediening Op Het Bureaublad Aan Te Sluiten

Video: Hoe De Afstandsbediening Op Het Bureaublad Aan Te Sluiten
Video: Stickies op je bureaublad 2024, April
Anonim

Extern bureaubladbeheer is een krachtige ingebouwde functie van het Windows-besturingssysteem. Hiermee kun je, ergens achter een andere computer, toegang krijgen tot een Windows-sessie. Een persoon kan bijna overal ter wereld worden gelokaliseerd en krijgt via internet onmiddellijk toegang tot zijn bestanden, netwerkbronnen en applicaties.

Hoe de afstandsbediening op het bureaublad aan te sluiten
Hoe de afstandsbediening op het bureaublad aan te sluiten

Functie activering

Om de functie voor extern bureaublad te gebruiken, moet u deze eerst activeren, omdat deze om veiligheidsredenen standaard is uitgeschakeld. Om dit te doen, onder beheerdersrechten, klik met de rechtermuisknop op "Deze computer", selecteer "Eigenschappen". Selecteer vervolgens "Remote access" ("Externe sessies") en vink het selectievakje "Remote desktop control" aan.

Toegang verlenen

Nu moet u de gebruikers selecteren die toegang krijgen tot het beheer van de pc-gegevens. Klik hiervoor op de knop "Gebruikers selecteren". Standaard kunnen beheerders dit doen zonder extra rechten, dus hier kun je alles laten zoals het is. Of degenen die dat willen, kunnen via het configuratiescherm een nieuw account met een wachtwoord aanmaken en aan de lijst toevoegen.

De firewall controleren

Vervolgens moet u de firewall controleren. Hier moet afstandsbediening van de desktop in de uitzonderingen worden opgenomen. Als niet aan deze voorwaarde wordt voldaan, werkt niets. De firewall kan worden gevonden door naar het Configuratiescherm te gaan.

Verbindingsproces

Druk op de externe computer van waaruit de verbinding wordt gemaakt op de knop "Start" en selecteer vervolgens "Programma's" - "Accessoires" - "Communicatie" - "Verbinding met extern bureaublad". Voer in het venster dat verschijnt in de regel "Computer" de naam van de computer of het IP-adres in. De computers moeten op hetzelfde netwerk zitten, anders werkt er onder bepaalde omstandigheden niets.

Voordat u verbinding maakt, moet u op enigerlei wijze contact opnemen met de gebruiker en hem waarschuwen zodat hij tijd heeft om alle programma's te sluiten en de documenten op te slaan. Anders kunnen ze verloren gaan, omdat bij aansluiting de sessie op de doel-pc wordt beëindigd. Vervolgens moet u op de knop "Verbinden" klikken en ermee instemmen dat de gebruikerssessie wordt beëindigd. Een wachtwoord en login worden ingevoerd en vervolgens wordt toegang tot het externe bureaublad gegeven.

Voltooiing van het werk

Nadat het werk op de externe pc is voltooid, is het absoluut noodzakelijk om de sessie te beëindigen. Schakel niet alleen het afstandsbedieningsprogramma uit, maar beëindig de sessie, aangezien de computer voor deze periode voor de gebruiker is vergrendeld. Om in dit geval te ontgrendelen, moet u het wachtwoord voor het beheerdersaccount invoeren.

Aanbevolen: