Hoe De Aan / Uit-knop Op Het Moederbord Aan Te Sluiten?

Inhoudsopgave:

Hoe De Aan / Uit-knop Op Het Moederbord Aan Te Sluiten?
Hoe De Aan / Uit-knop Op Het Moederbord Aan Te Sluiten?

Video: Hoe De Aan / Uit-knop Op Het Moederbord Aan Te Sluiten?

Video: Hoe De Aan / Uit-knop Op Het Moederbord Aan Te Sluiten?
Video: Upgraden het moederbord vervangen 2023, December
Anonim

Bij het samenstellen van de systeemeenheid is het belangrijk om niet alle subtiliteiten van deze zaak te missen. De knoppen voor het inschakelen en opnieuw opstarten van de computer worden aangesloten nadat het moederbord in de systeemeenheid is geïnstalleerd. Deze knoppen zijn verbonden door één lus samen met signaalindicatoren van groen en rood licht. In sommige systeemunits hebben deze lampen dezelfde kleur, het enige verschil zit in het glas, dat de gloedkleur omzet.

Hoe de aan / uit-knop op het moederbord aan te sluiten?
Hoe de aan / uit-knop op het moederbord aan te sluiten?

Het is nodig

Aansluitkabel, behuizing van de systeemeenheid, moederbord

instructies:

Stap 1

Bij het aansluiten van de lintkabelconnectoren op het moederbord, moet u weten welke draad verantwoordelijk is voor een specifieke bewerking. Een lus bestaat in de regel uit 4 of 5 gepaarde getwiste draden. Ze hebben de volgende benamingen:

- HDD-LED - indicator van activiteit van de harde schijf, geeft een signaal aan het rode lampje;

- POWER SWITCH - knop om de computer aan en uit te zetten;

- POWER LED - indicator van de computer aan;

- RESET SCHAKELAAR - computer herstart knop;

- SPEAKER - systeemluidspreker, dient om problemen te melden die zijn ontstaan bij het opstarten van de computer.

Stap 2

Het is vermeldenswaard dat in elke systeemeenheid deze labels kunnen worden ingekort. De POWER SWITCH-connector wordt bijvoorbeeld meestal POWER SW genoemd. Voordat u doorgaat met het aansluiten van de connectoren van knoppen en indicatoren, moet u de instructies voor uw moederbord bestuderen. Het beschrijft alle acties die verband houden met het verbinden van deze lus. Daarnaast geeft de fabrikant op veel moederborden waar deze kabel op is aangesloten de naam van de connectoren aan.

Stap 3

Let bij het aansluiten op de markeringen van de connectoren, deze geven de zijkanten aan waar de "+" langs gaat. Als de lampen na het aansluiten niet gaan branden, volstaat het om ze exact 180 graden te draaien. Nadat u alle connectoren op het moederbord hebt aangesloten, zet u de computer aan. Als een indicator of knop niet werkt, schakelt u de computer uit en controleert u of de verbinding correct is.

Aanbevolen: