Hoe De Aan/uit-knop Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe De Aan/uit-knop Aan Te Sluiten
Hoe De Aan/uit-knop Aan Te Sluiten

Video: Hoe De Aan/uit-knop Aan Te Sluiten

Video: Hoe De Aan/uit-knop Aan Te Sluiten
Video: Peter Klijsen over Vind je aan uit knop 2024, April
Anonim

Bij het monteren van een computersysteemeenheid is een veel voorkomend probleem het aansluiten van de hoofdknoppen: Power en Reset, evenals lichtindicatoren aan de voorkant. Het aansluiten van de aan / uit-knop, zonder welke de computer niet kan worden ingeschakeld, is echter vrij eenvoudig. Hiervoor is niet eens een gebruiksaanwijzing nodig.

Hoe de aan/uit-knop aan te sluiten
Hoe de aan/uit-knop aan te sluiten

instructies:

Stap 1

Nadat u het moederbord in de systeemeenheid hebt geïnstalleerd en met de montageschroeven hebt bevestigd, vindt u er 2 rijen speciale kleine pinnen op. Meestal bevinden ze zich aan de zijkant van het bord evenwijdig aan de voorkant van het apparaat. Deze pinnen (hierna zullen we ze pin-contacten noemen) zijn ondertekend met verschillende lettersymbolen, bijvoorbeeld POWER_LED, HDD_LED, POW_ON, SPEAKER, etc.

Stap 2

Dienovereenkomstig is elk van deze pinnen ontworpen om een afzonderlijke diode of knop aan te sluiten. De verbinding wordt gemaakt met behulp van speciale draden die afkomstig zijn van de overeenkomstige apparaten in de systeemeenheid. Zo zijn via deze interface verbonden:

• Reset knop;

• Aanknop;

• Power licht;

• HDD-bedrijfslampje;

• Luidspreker van de systeemeenheid en enkele andere apparaten (zie voor uitleg de gebruikershandleiding van het moederbord, die kan worden gedownload van de website van de fabrikant).

Stap 3

Om de aan / uit-knop op het moederbord aan te sluiten, zoekt u naar de POW_ON-identificatie in de pinnen. Selecteer degene die is gemarkeerd met dezelfde symbolen uit de draden van de systeemeenheid. Let op de polariteit en verbind de draad met de contacten. Polariteit kan echter willekeurig worden waargenomen. Eenmaal verbonden, drukt u op de aan / uit-knop. Als de computer niet aan gaat, draait u de pinnen op de draad om.

Stap 4

Evenzo moet u niet alleen de aan / uit-knop aansluiten, maar ook andere contacten, bijvoorbeeld de Power-indicator. De indicator voor het laden van de harde schijf is soms bijzonder handig - het is goed om eraan te navigeren wanneer de computer "bevriest". U kunt echter ook gemakkelijk zonder.

Aanbevolen: