Een Venster Op Het Bureaublad Sluiten

Inhoudsopgave:

Een Venster Op Het Bureaublad Sluiten
Een Venster Op Het Bureaublad Sluiten

Video: Een Venster Op Het Bureaublad Sluiten

Video: Een Venster Op Het Bureaublad Sluiten
Video: Starten met Windows 10: Vensters, meerdere bureaubladen, schalen, flip en shake, taakweergave,... 2024, Mei
Anonim

Om bestanden en mappen te openen en om verschillende toepassingen op uw computer te starten, moet u met de linkermuisknop op het gewenste pictogram klikken in de map waar het bestand zich bevindt, in het menu Start, in de snelstartbalk of op het bureaublad. Er zijn verschillende manieren om een toepassingsvenster of map te sluiten.

Een venster op het bureaublad sluiten
Een venster op het bureaublad sluiten

instructies:

Stap 1

Om het toepassingsvenster op het "bureaublad" te sluiten, gebruikt u het overeenkomstige menu-item van het lopende programma. In de regel is de interface voor verschillende programma's vergelijkbaar. Selecteer in de bovenste menubalk het item "Bestand", selecteer in het vervolgkeuzemenu de laatste regel "Afsluiten" door erop te klikken met de linkermuisknop.

Stap 2

Als de programma-interface niet voorziet in de bovenste menubalk, is het mogelijk dat het hoofdmenu wordt opgeroepen met de Esc-toets (dit is meestal het geval in games). Druk op de toets, wacht tot het menu verschijnt, gebruik de pijlen op het toetsenbord om het item Afsluiten te activeren en druk op de Enter-toets of voer de opdracht uit met de muis.

Stap 3

Als het venster geen menu heeft dat kan worden opgeroepen door de Esc-toets, let dan op de rechterbovenhoek van het venster. Als daar een X staat, klik er dan met de linkermuisknop op. Deze methode om vensters te sluiten is ook standaard voor de meeste programma's en mappen.

Stap 4

Als geen van de methoden werkt, voert u de sneltoets alt="Image" en F4 in - in de meeste gevallen is de opdracht relevant voor alle programma's en mappen. Als deze methode ook niet heeft geholpen, gebruik dan "Taakbeheer" om het venster te sluiten.

Stap 5

Om de "Taakbeheer" te openen, drukt u op de sneltoets Ctrl, alt="Afbeelding" en Del. Als u het moeilijk vindt om drie toetsen tegelijk in te drukken, klikt u met de rechtermuisknop op de "Taakbalk" in een vrije ruimte, selecteert u in het vervolgkeuzemenu "Taakbeheer" - een nieuw dialoogvenster wordt geopend.

Stap 6

Gebruik op het tabblad "Toepassingen" de muiscursor om de toepassing te selecteren waarvan u het venster wilt sluiten en klik op de knop "Taak beëindigen" onderaan het venster. Een andere optie: ga naar het tabblad "Processen" en selecteer in de lijst met lopende taken de naam van uw applicatie met de linkermuisknop. Klik op de knop "Proces beëindigen". Sluit het venster Windows Taakbeheer door op de X in de rechterbovenhoek van het venster te klikken.

Aanbevolen: