Wat Is Een Distributiekit?

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Distributiekit?
Wat Is Een Distributiekit?

Video: Wat Is Een Distributiekit?

Video: Wat Is Een Distributiekit?
Video: Onderhoudstip - Distributieriem 2024, April
Anonim

Een distributiekit is een verzameling bestanden die nodig zijn om hulpprogramma's of softwarepakketten te installeren. Een voorbeeld van een distributiekit kan een installatieschijf met een besturingssysteem zijn.

Wat is een distributiekit?
Wat is een distributiekit?

instructies:

Stap 1

De software kan op verschillende manieren door de fabrikant aan de gebruiker worden geleverd: via cd's, OEM-benodigdheden of via internet. De distributiekit kan niet alleen bestanden bevatten die verantwoordelijk zijn voor de installatie van het programma (met de extensie exe), maar ook bestanden van andere typen, bijvoorbeeld multimedia, afbeeldingen, enz.

Stap 2

Voor besturingssystemen van de Windows-familie zijn er verschillende soorten distributies: als een onafhankelijk bestand (exe of bat), als een archief (rar, zip, cab, enz.), en ook als een automatisch uitpakkend bestand (7Zip-archieven).

Stap 3

U krijgt dus een batchbestand dat alle benodigde bestanden bevat, waarvan de extractie het installeren van het programma op de harde schijf van de computer wordt genoemd. Sommige distributies moeten niet alleen worden uitgepakt, maar ook onafhankelijk worden geïnstalleerd door het bestand Setup.exe of Install.exe uit te voeren.

Stap 4

Het is vermeldenswaard dat een installatiepakket voor een videogame ook als distributiekit kan dienen. Het enige verschil is dat de nieuwste games op meerdere schijven tegelijk worden geleverd, wat de installatietijd aanzienlijk verhoogt.

Stap 5

De term “distributiekit” kan worden aangevuld met cd/dvd-schijven waarvan de besturingssystemen zijn geïnstalleerd. Na het openen van zo'n schijf in een draaiend systeem, verschijnt een autoload-venster op het scherm, dat informatie bevat over de versie van de distributiekit op de media en de voordelen ervan ten opzichte van andere assemblages. Als het besturingssysteem nog niet is geïnstalleerd, helpt deze schijf u bij het oplossen van dit probleem door de benodigde prompts op de monitor weer te geven.

Stap 6

Het automatisch laden van schijven met de distributie van besturingssystemen gebeurt automatisch en is niet afhankelijk van de versie en assembly die erop is vastgelegd.

Aanbevolen: