Hoe Het Lettertype In De Browser Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe Het Lettertype In De Browser Te Vergroten
Hoe Het Lettertype In De Browser Te Vergroten

Video: Hoe Het Lettertype In De Browser Te Vergroten

Video: Hoe Het Lettertype In De Browser Te Vergroten
Video: Understanding Windows Applications: Day 4 Looking Inside a process 2024, April
Anonim

Werken met de monitor van dichtbij is schadelijk voor de ogen, zeker als je wat literatuur wilt lezen en dit is een langdurig proces. Maar lettertypen in browsers zijn vaak klein en moeilijk te lezen op afstand. Er is een eenvoudige oplossing om deze ongemakken te elimineren - vergroot de lettergrootte tijdens het kijken.

Hoe het lettertype in de browser te vergroten
Hoe het lettertype in de browser te vergroten

instructies:

Stap 1

Open uw browser. Het kan Internet Explorer zijn, een ingebouwd programma van Microsoft. Mogelijk gebruikt u een van de concurrerende alternatieve browsers. Meestal is het Google Chrome van de makers van een bekende zoekmachine, de Noorse software Opera, of Mozilla Firefox, een populaire browser uit de open source softwaregemeenschap. De stappen in elk van deze programma's die moeten worden uitgevoerd om het lettertype te vergroten, zijn iets anders.

Stap 2

Open in Internet Explorer het menu Beeld in de bovenste balk onder de paginatitel. Als u geen standaard menuregel heeft, drukt u op de Alt-toets op uw toetsenbord. Selecteer de regel "Lettergrootte" en vervolgens een van de vijf opties: van klein naar groot. Ververs de pagina en bekijk de wijzigingen in de tekst. Een andere manier - in het menu "Beeld", selecteer de regel "Schaal", houd de muisaanwijzer erop en klik op een van de paginaschaalopties die het beste bij u past.

Stap 3

Klik in Google Chrome op de moersleutelknop, dat wil zeggen "Instellingen". Selecteer "Opties" in het menu dat wordt geopend. Klik aan de linkerkant van de pagina op de derde regel van boven, met het label 'Geavanceerd'. Selecteer rechts onder het gedeelte "Webinhoud" de gewenste lettergrootte uit de vervolgkeuzelijst: van heel klein tot heel groot. Daar kunt u ook de schaal van het weergeven van sites selecteren. Als je klaar bent met instellen, sluit je deze pagina - je wijzigingen worden automatisch opgeslagen.

Stap 4

Als u Opera gebruikt om op internet te surfen, vindt u de schuifregelaar rechtsonder in het scherm. Verplaats het naar rechts om alle elementen van de site groter te maken.

Stap 5

Klik op de knop Bekijken in de bovenste menubalk als u de Mozilla Firefox-browser gebruikt. Selecteer de regel "Schaal" en klik op het opschrift "Alleen tekst". Selecteer vervolgens de regel "Vergroten" in hetzelfde schaalmenu. Als u het vakje niet aanvinkt om alleen voor tekst te vergroten of verkleinen, worden afbeeldingen en bedieningselementen op de pagina ook verkleind.

Stap 6

Houd de Ctrl-toets op uw toetsenbord ingedrukt en scrol met het muiswiel omhoog of omlaag in een van de browsers. Door naar boven te gaan, worden het lettertype en de schaal van de pagina vergroot. Om het lettertype en alle elementen op de pagina te verkleinen, scrolt u het muiswiel omlaag.

Aanbevolen: