Hoe Het Lettertype Op Html Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe Het Lettertype Op Html Te Vergroten
Hoe Het Lettertype Op Html Te Vergroten

Video: Hoe Het Lettertype Op Html Te Vergroten

Video: Hoe Het Lettertype Op Html Te Vergroten
Video: How to Change Color, Font, and Size of a Text in HTML 2024, Mei
Anonim

Het HTML-lettertype vergroten is mogelijk met behulp van speciale tags waarmee u de parameters van de tekst die op het scherm wordt weergegeven, kunt regelen. Soortgelijke weergave-instellingen zijn geïmplementeerd in CSS, waarvan de code eenvoudig kan worden geïntegreerd in de bewerkte pagina.

Hoe het lettertype op html te vergroten
Hoe het lettertype op html te vergroten

Om de brontekst van een document met de extensie.html te bewerken, opent u de teksteditor die u gebruikt (bijvoorbeeld Kladblok). Klik op "Bestand" - "Openen" en geef het pad op naar de pagina waarvan u de code wilt wijzigen. Druk vervolgens op de Enter-toets op uw toetsenbord en begin met het bewerken van het gewenste gedeelte van het document.

HTML

Het wijzigen van de lettergrootte gaat via het handvat. Binnen het kader van deze tag kunt u de nodige parameters instellen voor de hoogte van de letters en hun kleuren. De tekst tussen de openings- en sluitingselementen wordt weergegeven in overeenstemming met de gemaakte instellingen:

Elke tekst

Letters die tussen worden geschreven en grootte 15 hebben vanwege de opgegeven grootteparameter.

Sla uw wijzigingen op om de parameters toe te passen. U kunt het editorvenster sluiten en dubbelklikken op de HTML-pagina om deze in een browservenster te openen. U kunt ook met de rechtermuisknop op het document klikken en "Openen met" selecteren om het in een webbrowser te starten. Selecteer uw browser in de lijst met opgegeven programma's.

CSS

Door trapsgewijze stijlbladen te gebruiken, kunt u uw lettertype-instellingen verfijnen. Met behulp van code kunt u de weergave-instellingen wijzigen voor zowel de volledige tekst die op de pagina wordt weergegeven als voor afzonderlijke elementen (bijvoorbeeld koppen). CSS kan worden gespecificeerd in de hoofdtekst van het document (), maar het is het handigst om de benodigde richtlijnen in de descriptor te schrijven door de opdrachten in een tag te plaatsen.

Het kenmerk font-size is verantwoordelijk voor het wijzigen van de parameters voor de lettergrootte. De beschreven waarde kan worden opgegeven in pixels (px), punten (pt) en percentages (%). Bijvoorbeeld:

De lettergrootte wijzigen

body {lettergrootte: 13pt; }

h1 {lettergrootte: 200%; }

p {lettergrootte: 15px; }

In dit voorbeeld is de grootte van de tekst die in de hoofdtekst van de pagina is ingevoerd 13 punten. Eventuele letters tussen de tags worden 2 keer vergroot (100% van de oorspronkelijke grootte). De tekst die tussen de descriptoren wordt gespecificeerd, zal 15 pixels zijn. Opgemerkt moet worden dat parameters die voor elk pagina-element afzonderlijk worden ingesteld, voorrang hebben op meer algemene waarden. Bijvoorbeeld:

Normaal alinealettertype

Gewijzigde alinea

In de regel moet de tekst tussen tags 15px groot zijn. Het lettertype in de tweede alinea zal echter grootte 18 zijn, omdat de code in de hoofdtekst van het document meestal voorrang heeft op de algemene instellingen in de.

Aanbevolen: