Hoe Het Lettertype Op De Printer Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe Het Lettertype Op De Printer Te Vergroten
Hoe Het Lettertype Op De Printer Te Vergroten

Video: Hoe Het Lettertype Op De Printer Te Vergroten

Video: Hoe Het Lettertype Op De Printer Te Vergroten
Video: Outlook lettergrootte Postvak In aanpassen 🔤| Hoe doe je dat? 🤷‍♀️ 2024, Mei
Anonim

Meestal worden teksteditors gebruikt om documenten af te drukken. Hiermee kunt u de gewenste lettergrootte instellen, maar soms komen deze grootten niet overeen met wat wordt verkregen op een papieren kopie van het document. Er kunnen verschillende redenen zijn voor de discrepantie, en de manieren om sommige ervan te elimineren worden hieronder beschreven met betrekking tot de tekstverwerker Microsoft Office Word - deze applicatie wordt meestal gebruikt om met teksten te werken.

Hoe het lettertype op de printer te vergroten
Hoe het lettertype op de printer te vergroten

instructies:

Stap 1

Start een tekstverwerker en laad het document dat u wilt afdrukken erin. Let op: de grootte van het lettertype dat u op het scherm ziet, komt alleen overeen met wat bij het afdrukken wordt verkregen als de weergaveschaal in het programmavenster is ingesteld op 100%. De zoomknop is in de rechterbenedenhoek van het venster geplaatst - dit is de schuifregelaar die u sleept om de vergroting aan te passen. Dit doe je door aan het muiswiel te draaien terwijl je de ctrl-toets ingedrukt houdt. Nadat dat is gebeurd, kunt u beginnen met het aanpassen van de lettergroottes.

Stap 2

Selecteer het tekstgedeelte waarvan u de letters wilt vergroten. Als u dit in het hele document moet doen, kunt u dit selecteren door op de ctrl + een sneltoets te drukken. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het geselecteerde gebied en klik in het pop-upvenster op het pictogram met de letter A en een pijl naar boven. Dit vergroot de grootte van de lettertypen die in de tekst worden gebruikt. In het geval dat lettertypen van verschillende grootte worden gebruikt in het geselecteerde tekstfragment, is het beter om deze knop te gebruiken en niet de numerieke waarde van de puntgrootte in te stellen.

Stap 3

Druk op de toetscombinatie ctrl + p om het dialoogvenster te openen voor het verzenden van het document om af te drukken. Zorg ervoor dat Huidig is geselecteerd in de vervolgkeuzelijst naast Aan pagina aanpassen en klik vervolgens op de knop Eigenschappen. Hierdoor wordt een venster geopend waarvan de inhoud afhangt van het gebruikte printerstuurprogramma. Dit venster moet ook instellingen bevatten voor het afdrukken van schalen - zorg ervoor dat de velden "Uitvoergrootte" en "Handmatige schaal" niet zijn ingesteld op waarden die de tekst verkleinen. Nadat u er zeker van bent dat alle instellingen voor de afdrukschaal overeenkomen met 100% van het originele document, stuurt u het naar de printer.

Aanbevolen: