Hoe Maak Je Een Kopie Van De Systeemschijf?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Kopie Van De Systeemschijf?
Hoe Maak Je Een Kopie Van De Systeemschijf?

Video: Hoe Maak Je Een Kopie Van De Systeemschijf?

Video: Hoe Maak Je Een Kopie Van De Systeemschijf?
Video: Hoe maak je een kopie (image) van een harde schijf? 2024, April
Anonim

Kopieën van de systeempartitie van de harde schijf worden gemaakt om het besturingssysteem over te zetten naar een andere harde schijf of om de bedrijfsparameters van Windows snel te herstellen. Er zijn twee hoofdmethoden om dit proces uit te voeren.

Hoe maak je een kopie van de systeemschijf?
Hoe maak je een kopie van de systeemschijf?

Noodzakelijk

Partitie Beheerder

instructies:

Stap 1

Als u het besturingssysteem naar een andere harde schijf wilt overbrengen, gebruikt u het programma Partition Manager. Sluit de tweede harde schijf aan op uw computer en installeer dit programma.

Stap 2

Start uw computer opnieuw op en start Partitiebeheer. Om een kopie van een partitie te maken, moet u een niet-toegewezen gebied op de tweede harde schijf hebben. Kijk naar de grootte van de lokale systeemschijf.

Stap 3

Verwijder een of meer partities van de tweede harde schijf. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het pictogram van de gewenste lokale schijf en selecteer "Verwijderen". Houd er rekening mee dat alle gegevens uit deze secties verloren gaan. Zorg ervoor dat u belangrijke bestanden van tevoren opslaat.

Stap 4

Ga na het openen van het hoofdmenu van het Partition Manager-programma naar het tabblad "Wizards". Selecteer "Sectie kopiëren". Wacht terwijl het programma zoekt naar de vereiste opslagruimte voor de kopie. Klik volgende".

Stap 5

Selecteer de systeempartitie van de harde schijf en klik nogmaals op de knop "Volgende". Geef in het nieuwe venster de niet-toegewezen ruimte op waar de kopie van de lokale schijf C wordt opgeslagen. Geef de grootte van het nieuwe volume op. Als u deze stap overslaat, is de grootte van de nieuwe schijf gelijk aan de grootte van de gekopieerde partitie.

Stap 6

Klik op de knop Volgende en sluit het instellingenvenster. Sluit alle programma's van derden en klik op de knop "Wijzigingen in behandeling toepassen". Na een tijdje verschijnt er een venster met de melding dat het programma blijft werken nadat de computer opnieuw is opgestart.

Stap 7

Klik op de knop Nu opnieuw opstarten en wacht tot de opgegeven bewerking is voltooid. Na een tijdje wordt het programma Partition Manager gestart in de DOS-omgeving. Nadat alle noodzakelijke procedures zijn voltooid, wordt de computer opnieuw opgestart.

Stap 8

Open het menu "Deze computer" en zorg ervoor dat een kopie van de systeempartitie van de eerste harde schijf op de tweede harde schijf verschijnt.

Aanbevolen: