Hoe Maak Je Een Kopie Van Een Harde Schijf

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Kopie Van Een Harde Schijf
Hoe Maak Je Een Kopie Van Een Harde Schijf

Video: Hoe Maak Je Een Kopie Van Een Harde Schijf

Video: Hoe Maak Je Een Kopie Van Een Harde Schijf
Video: Hoe maak je een kopie (image) van een harde schijf? 2024, April
Anonim

Een grote hoeveelheid informatie of een virus dat per ongeluk uw computer is binnengedrongen, kan schade aan uw harde schijf veroorzaken. Dit wetende, maken voorzichtige pc-gebruikers, voor het geval dat, een volledige back-up van de harde schijf om alle verloren gegevens op elk moment te kunnen herstellen.

Hoe maak je een kopie van een harde schijf
Hoe maak je een kopie van een harde schijf

Noodzakelijk

Partitiemanager 10

instructies:

Stap 1

Download en installeer de volledige versie van Partition Manager op uw computer. Voer het geïnstalleerde programma uit en selecteer in het geopende venster de modus voor geavanceerde gebruikers. Dit opent het hoofdmenu van het programma. Zoek daar het tabblad "Wizards" en selecteer in het vervolgkeuzemenu "Harde schijf kopiëren".

Stap 2

Je gaat aan de slag met de "Copy Hard Drives Wizard". Klik in het venster op de knop "Volgende". Selecteer nu de harde schijf die u wilt kopiëren. Klik erop met de linkermuisknop en bevestig uw keuze door op de knop "Volgende" te klikken. Er verschijnt een venster met een naam voor u, waar u wordt gevraagd om de doelharde schijf te selecteren. Markeer daarin de schijf waarnaar de gegevens worden gekopieerd van de eerder geselecteerde harde schijf. Het moet noodzakelijkerwijs meer geheugen hebben dan de bron. Nadat u de gewenste harde schijf hebt geselecteerd, klikt u op de knop "Volgende".

Stap 3

Als u een exacte kopie wilt maken, vinkt u in het volgende venster het vakje aan naast Directe toegang tot sectoren van de harde schijf. Hierdoor kan de computer elke sector van de harde schijf kopiëren. Klik volgende". Er verschijnt nu een voorbeeld van de kopieerresultaten op de monitor. Daarin ziet u afbeeldingen en informatie van de gekopieerde en doelschijven. Bevestig de procedure voor de laatste keer door op de knop "Volgende" te klikken. Beëindig het werken met de wizard door op "Voltooien" te klikken.

Stap 4

Ga terug naar het programmamenu, zoek het tabblad "Wijzigingen" en klik in de vervolgkeuzelijst op het item "Wijzigingen toepassen". Bevestig de instellingen.

Stap 5

Het kopieerproces is gestart. Wacht tot het klaar is en let op de informatie die op het computerscherm wordt weergegeven. Sluit na het kopiëren het informatievenster. De gekopieerde schijf verschijnt in de lijst met partities.

Aanbevolen: