Mac-adres Instellen

Inhoudsopgave:

Mac-adres Instellen
Mac-adres Instellen

Video: Mac-adres Instellen

Video: Mac-adres Instellen
Video: MAC адреса | Курс "Компьютерные сети" 2024, April
Anonim

Het MAC-adres zelf is een van de kenmerken van de netwerkkaart, en de kwestie van de installatie ervan impliceert alleen het instellen van deze parameter.

Het wijzigen van dit adres is meestal vereist wanneer u internet vanaf twee verschillende pc's gebruikt of wanneer u twee netwerkkaarten tegelijk op één computer gebruikt.

Mac-adres instellen
Mac-adres instellen

instructies:

Stap 1

Klik met de linkermuisknop op de knop "Start" en stop bij het menu-item genaamd "Configuratiescherm".

Stap 2

Dubbelklik op het computervormige pictogram. Zorg ervoor dat de snelkoppeling de naam "Systeem" heeft. Door op dit pictogram te klikken, bevindt u zich in het instellingengebied van het besturingssysteem en uw computerapparatuur. Merk op dat er een venster met de naam "Systeemeigenschappen" voor u is geopend.

Stap 3

Klik op het tabblad "Hardware" en gebruik de knop "Apparaatbeheer". Na het voltooien van deze actie, ontvangt u een volledige lijst van alle echte en virtuele apparaten waaruit uw computer bestaat.

Stap 4

Open het item genaamd "Netwerkkaarten". Open de vervolgkeuzelijst door op de plusknop te klikken. In de vervolgkeuzelijst moet u de netwerkkaart selecteren waarvoor u het MAC-adres moet wijzigen.

Nadat u de kaart hebt gekozen, klikt u met de rechtermuisknop op de afbeelding en gebruikt u de optie "Eigenschappen" in het menu dat verschijnt.

Stap 5

In het venster dat verschijnt onder de naam "Eigenschappen" (tegenover dit woord moet de naam van uw netwerkkaart staan) gaat u naar het tabblad "Geavanceerd", waarna u een lijst ziet waar u het item "Netwerkadres" moet gebruiken ".

Om uw eigen waarde voor het MAC-adres te schrijven, moet u het vakje naast het lege veld voor het invoeren van tekst aanvinken.

Stap 6

Voer het vereiste netwerkadres in dit veld in, maar onthoud dat het in een standaardformaat moet worden geschreven, wat de afwezigheid van verschillende soorten inspringingen, spaties en koppeltekens inhoudt.

Stap 7

Gebruik de OK-knop nadat u klaar bent met het bewerken van de MAC-adreswaarde. Maak je geen zorgen over de rest van de niet-gesloten ramen. Ongeacht hun status is de nieuwe waarde van het MAC-adres al toegewezen aan uw netwerkkaart.

Aanbevolen: