Een Wachtwoord Instellen Op Mac Os

Inhoudsopgave:

Een Wachtwoord Instellen Op Mac Os
Een Wachtwoord Instellen Op Mac Os

Video: Een Wachtwoord Instellen Op Mac Os

Video: Een Wachtwoord Instellen Op Mac Os
Video: Wachtwoord veranderen op Mac OS X 2024, Mei
Anonim

Het instellen van wachtwoordbeveiliging in het Mac OS-besturingssysteem wordt geleverd door standaard systeemtools. Het algoritme van acties is afhankelijk van het beveiligde object en kan worden gewijzigd.

Een wachtwoord instellen op mac os
Een wachtwoord instellen op mac os

instructies:

Stap 1

Klik op het Apple-logo in de linkerbovenhoek van het bureaublad van uw computer om het Mac OS-hoofdmenu te openen en selecteer Systeemvoorkeuren om het wachtwoord van een gebruikersaccount opnieuw in te stellen, aan te maken of te bewerken.

Stap 2

Selecteer "Accounts" in het gedeelte "Systeem" en klik op het slotpictogram onderaan het venster dat wordt geopend.

Stap 3

Voer de waarde voor het beheerderswachtwoord in en geef het account op om het wachtwoord te bewerken.

Stap 4

Gebruik de optie "Wachtwoord wijzigen" en voer een nieuwe wachtwoordwaarde in het veld "Wachtwoord" in.

Stap 5

Bevestig uw selectie door dezelfde waarde opnieuw in te voeren in het veld Bevestigen en klik op OK om de geselecteerde wijzigingen toe te passen.

Stap 6

Ga naar "Beveiliging" onder "Persoonlijk" en schakel het selectievakje naast "Vragen om wachtwoord onmiddellijk na afsluiten van slaap- of schermbeveiligingsmodus" in.

Stap 7

Voer de toepassing "Schijfhulpprogramma" uit de map "Toepassingen" uit om de wachtwoordbeveiliging voor de geselecteerde map in te stellen en open het menu "Nieuwe afbeelding" in de bovenste werkbalk van het toepassingsvenster.

Stap 8

Voer de gewenste mapnaam in het veld "Opslaan als" in en selecteer de gewenste opslaglocatie in het veld "Waar".

Stap 9

Voer 2,5 GB in het veld Grootte in en selecteer de optie Mac OS Uitgebreid (journaled) in de vervolgkeuzelijst Formaat.

Stap 10

Specificeer het item "128-bit AES" in de directory van de "Encryptie" regel en selecteer het commando "Harde schijf" in het "Partities" menu.

Stap 11

Selecteer de optie "Groeiende schijfkopie" in de vervolgkeuzelijst van het veld "Schijfindeling" en bevestig de uitvoering van de opdracht door op de knop "Maken" te klikken.

Stap 12

Voer de gewenste waarde voor het nieuwe wachtwoord in het veld Wachtwoord van het nieuwe dialoogvenster in en voer dezelfde waarde opnieuw in het veld Bevestiging in.

Stap 13

Bevestig de uitvoering van de opdracht door op OK te klikken en dubbelklik op de versleutelde map die op de geselecteerde opslaglocatie verschijnt om een aparte schijf te koppelen voor lezen en schrijven.

Aanbevolen: