Hoe Het Opnamegeluid Te Verhogen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Opnamegeluid Te Verhogen
Hoe Het Opnamegeluid Te Verhogen

Video: Hoe Het Opnamegeluid Te Verhogen

Video: Hoe Het Opnamegeluid Te Verhogen
Video: GELUID OPNEMEN || Audacity Tutorial [Nederlands/Dutch] 2024, April
Anonim

Meestal wordt een microfoon gebruikt als externe signaalbron voor opname op een computer. Het kan worden ingebouwd in elk randapparaat (bijvoorbeeld een camera) of rechtstreeks worden aangesloten op de microfooningang. Het Windows-besturingssysteem heeft verschillende componenten waarmee u het ingangsniveau van de microfoon kunt wijzigen en daardoor het opnamevolume kunt verhogen of verlagen.

Hoe het opnamegeluid te verhogen
Hoe het opnamegeluid te verhogen

instructies:

Stap 1

Open het "Configuratiescherm" met behulp van de overeenkomstige link in het hoofdmenu van Windows, geopend door op de knop "Start" te klikken. Als u de XP-versie van dit besturingssysteem gebruikt, selecteert u in het "Panel" het onderdeel "Geluiden en audioapparaten", en wanneer het begint, gaat u naar de inhoud van het tabblad "Audio". In de vervolgkeuzelijst van het gedeelte "Geluidsopname" moet u het standaardapparaat selecteren en vervolgens op de knop "Volume" klikken.

Stap 2

Stel in het gedeelte "Microfoon" de gewenste waarde in met de schuifregelaar en sluit het venster door op de knop OK te klikken. Klik op dezelfde knop in de andere twee geopende vensters.

Stap 3

Als u Windows 7 gebruikt, moet u in het Configuratiescherm naar een andere link zoeken - "Geluid". Klik erop en er wordt een venster geopend waarin u geïnteresseerd zou moeten zijn in het tabblad "Opnemen". Dit tabblad bevat een lijst met apparaten die op de computer zijn aangesloten en die ingebouwde microfoons hebben (headset, camera, enz.), evenals microfooningangen. Selecteer het apparaat waarvan u de opname luider wilt maken en klik vervolgens op de knop "Eigenschappen" onder de lijst met apparaten.

Stap 4

Stel op het tabblad "Niveaus" van het geopende venster de waarden in die u nodig hebt en klik op de knop OK. Druk op de OK-knoppen in de andere twee geopende vensters.

Stap 5

Een andere manier om het opnamevolume te verhogen, is het stuurprogramma van de geluidskaart. Het pictogram moet aanwezig zijn in het systeemvak op de taakbalk - dubbelklik erop om toegang te krijgen tot de geluidsinstellingen. Het ontwerp van dit onderdeel is afhankelijk van de geluidskaart die u gebruikt. Als het Realtek HD is, ga dan naar het tabblad "Microfoon" en stel de juiste instellingen in voor de ruimtelijke oriëntatie van de microfoon en ruisonderdrukking. Open vervolgens op het tabblad "Mixer" de vervolgkeuzelijst in het gedeelte "Opname", selecteer het gewenste apparaat en pas het niveau van het microfooningangssignaal aan.

Aanbevolen: