Hoe Het Contrast Te Verhogen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Contrast Te Verhogen?
Hoe Het Contrast Te Verhogen?

Video: Hoe Het Contrast Te Verhogen?

Video: Hoe Het Contrast Te Verhogen?
Video: Contrast verhogen van een landschapsfoto via Photoshop 2024, Mei
Anonim

Competent geconfigureerde pc-monitorparameters, zoals helderheid, contrast en andere, kunnen de perceptie van grafische informatie aanzienlijk verbeteren. En als alles duidelijk is met het instellen van bijvoorbeeld het contrast bij desktopmonitoren (de knoppen voor het aanpassen van de monitorparameters zitten op de monitor zelf), ligt het bij laptops en netbooks ingewikkelder.

Hoe het contrast te verhogen?
Hoe het contrast te verhogen?

instructies:

Stap 1

De meeste laptoptoetsenborden hebben knoppen om beeldscherminstellingen aan te passen, maar die hebben alleen betrekking op de helderheid. U kunt het contrast wijzigen in de driverinstellingen van de videokaart die op uw computer is geïnstalleerd.

Stap 2

In het geval van een videokaart van de fabrikant Nvidia wordt het contrast aangepast met behulp van het bedieningspaneel van de videodriver. Klik met de rechtermuisknop op uw muis of touchpad op uw bureaublad en selecteer vervolgens het item met de titel "Nvidia-configuratiescherm".

Stap 3

Ga naar het menu-item "Bureaubladkleurinstellingen aanpassen" via de link aan de linkerkant van het venster. Selecteer vervolgens "Gebruik Nvidia-instellingen" en verhoog het contrast in het bijbehorende item met de schuifregelaar naar het gewenste niveau.

Stap 4

Voor een kaart van ATI is de eerste stap het downloaden van de nieuwste Catalyst-videodriver van internet. De functies zijn in dit geval vergelijkbaar met die van het Nvidia-configuratiescherm. Ga naar het tabblad Kleur aan de linkerkant van het programmavenster. Nu kunt u het contrast in het bijbehorende item (Contrast) aanpassen met de schuifregelaar. Sla uw wijzigingen op nadat u klaar bent met het aanpassen van het contrast.

Stap 5

Als uw netbook is uitgerust met geïntegreerde Intel Graphics, selecteert u in de instellingen van het videostuurprogramma het item met de titel "Grafische kenmerken" en vervolgens "Kleurinstellingen". Pas hier (opnieuw, met behulp van de schuifregelaar) het contrast naar eigen inzicht aan.

Stap 6

Als u het contrast direct wilt verhogen tijdens het bekijken van presentaties, afzonderlijke afbeeldingen of video's en films, gebruik dan de functies van de applicatie waarmee u een bepaald bestand bekijkt. In de VLC-speler wordt toegang tot de contrastinstellingen bijvoorbeeld als volgt uitgevoerd: klik met de linkermuisknop of touchpad op het item "Extra" en selecteer het subitem Uitgebreide instellingen. In veel programma's kan het contrast worden aangepast door de reeks menu-items te doorlopen: "Opties" -> "Beeldinstellingen" (of "Beeldinstellingen").

Aanbevolen: