Hoe De Helderheid Van Het Scherm Op Een Laptop Te Verhogen?

Hoe De Helderheid Van Het Scherm Op Een Laptop Te Verhogen?
Hoe De Helderheid Van Het Scherm Op Een Laptop Te Verhogen?

Video: Hoe De Helderheid Van Het Scherm Op Een Laptop Te Verhogen?

Video: Windows 10 beter leesbaar 4: Helderheid en nachtlamp 2022, November
Anonim

Bij het werken op een laptop is de functie voor het aanpassen van de schermhelderheid soms vereist. Continu gebruik bij hoge helderheid is vermoeiend en heeft een negatief effect op het gezichtsvermogen. Als op een gewone desktop de helderheid van de monitor wordt gewijzigd door één hardwareknop, dan is er op een laptop niet altijd zo'n mogelijkheid. Je moet op zoek naar de felbegeerde sneltoets of door het menu gaan.

Hoe de helderheid van het scherm op een laptop te verhogen?
Hoe de helderheid van het scherm op een laptop te verhogen?

De helderheid van een laptop met een Windows-besturingssysteem wordt voornamelijk gewijzigd via het menu "computerenergiebeheer". Afhankelijk van de versie van het Windows-besturingssysteem, kan de felbegeerde schuifregelaar zich op verschillende punten van het menu bevinden. Het is te vinden via het bedieningspaneel van de computer. Het item "energiebeheer" is altijd gewijd aan een apart tabblad, waarop een keuze is uit energiebeheerschema's.

Laten we een voorbeeld nemen van hoe u de helderheid van een laptopscherm in Windows 10 kunt wijzigen. Uw pad naar de schuifregelaar ziet er ongeveer zo uit. We openen het startmenu, zoeken daarin naar het tabblad "Alle toepassingen". We gaan daarheen, selecteren het item "Service Windows". In het service-item bevindt zich een knop "Configuratiescherm". Vanuit het configuratiescherm gaan we naar het menu "Systeem en beveiliging" en daar vinden we het felbegeerde tabblad "Voeding". Nu ziet u, afhankelijk van de versie van Windows, een venster met een schuifregelaar die verantwoordelijk is voor de helderheid.

Het venster kan er als volgt uitzien:

schermhelderheid aanpassen
schermhelderheid aanpassen

Of zo:

schermhelderheid in windows 10
schermhelderheid in windows 10

In beide gevallen is één slider met de naam "Helderheid" verantwoordelijk voor de helderheid van het scherm. Nu kunt u de huidige helderheid aanpassen of de parameters ervan wijzigen in het energiebeheerschema. Dit is waar het mysterie ligt van het automatisch wijzigen van de schermhelderheid bij gebruik op de batterij.

Ook hebben de pijlen op sommige laptops een functie om de helderheid te wijzigen. Als uw laptop dit type besturing heeft, worden de pictogrammen van de zonneschijf op de pijlen omhoog en omlaag getekend. U moet deze knoppen samen met de Fn-knop indrukken.

Om de gezondheid van het oog te behouden, raden we je aan om een ​​derde van de helderheid van de mogelijke schermhelderheid te kiezen. De heldere gloed is niet erg goed voor de gezondheid van het oog bij langdurig gebruik.

Populair per onderwerp