Hoe De Computer Automatisch Aan Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe De Computer Automatisch Aan Te Zetten
Hoe De Computer Automatisch Aan Te Zetten

Video: Hoe De Computer Automatisch Aan Te Zetten

Video: Hoe De Computer Automatisch Aan Te Zetten
Video: Computer automatisch afsluiten windows 10 2024, April
Anonim

Het automatisch inschakelen van uw computer is een functie die onder bepaalde omstandigheden erg handig kan zijn. In moderne personal computers is het uniek aanwezig en soms vereenvoudigt het het werk van de gebruiker aanzienlijk. Wat heb je nodig om deze functie te activeren? Allereerst moet u beginnen met het correct instellen van uw computersysteem.

Hoe de computer automatisch aan te zetten
Hoe de computer automatisch aan te zetten

instructies:

Stap 1

Wanneer u de computer aanzet, terwijl de eerste pagina met de parameters van uw systeem nog niet is verdwenen, drukt u op de knop "Verwijderen" om in het BIOS te komen. Dit systeem is verantwoordelijk voor het voorbereiden van uw pc om automatisch in te schakelen of andere soortgelijke acties uit te voeren.

Stap 2

Ga naar het onderdeel energiebeheer. Selecteer hiervoor het item "Energiebeheer instellen". Ga vervolgens naar de wekparameters van de computer - "Wake up event setup" of "Wake up from 55". Selecteer de optie "Hervatten door rtc-alarm" en stel de dagelijkse tijd in om de computer in te schakelen. Vanaf nu wordt uw pc dagelijks op het opgegeven tijdstip ingeschakeld. Deze BIOS-instellingen zijn bedoeld voor permanente opslag van informatie en het daaropvolgende gebruik.

Stap 3

Sla alle geïnstalleerde instellingen op. Om dit te doen, drukt u op de F10-toets op uw toetsenbord en vervolgens op de Enter-toets. Sommige systemen vereisen meer gedetailleerde instructies voor het opslaan van de instellingen. Als u bijvoorbeeld naar het hoofddistributiemenu gaat, ziet u het item "Afsluiten met instellingen voor opslaan" - "Afsluiten met instellingen voor opslaan". Klik op dit menu-item. In dit formulier zal het systeem u vragen of u de gewijzigde instellingen wilt opslaan. Druk op de "y"-toets op uw toetsenbord en vervolgens op "Enter". Dit betekent dat de parameters zijn opgeslagen. Deze handeling moet absoluut worden uitgevoerd, anders worden alle gewijzigde instellingen niet van kracht en kunt u de computer niet automatisch inschakelen.

Stap 4

Als u de tijd wilt wijzigen waarop de computer automatisch wordt ingeschakeld, voert u alle hierboven beschreven bewerkingen uit. Vergeet niet uw instellingen op te slaan. Dit is een garantie dat uw computer precies werkt zoals u dat wilt. Stel de tijd precies in. De instellingen gebruiken een 24-uurssysteem, dus het zal vrij moeilijk zijn om een fout te maken.

Aanbevolen: