Hoe De Ventilatoren Op De Computer Aan Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe De Ventilatoren Op De Computer Aan Te Zetten
Hoe De Ventilatoren Op De Computer Aan Te Zetten

Video: Hoe De Ventilatoren Op De Computer Aan Te Zetten

Video: Hoe De Ventilatoren Op De Computer Aan Te Zetten
Video: How to: Computer stiller maken in 6 stappen! [ Dutch tutorial ] 2024, Maart
Anonim

In de systeemblokken van stationaire computers zijn speciale ventilatoren geïnstalleerd. Hun belangrijkste doel is om kritieke pc-apparaten te koelen. Het is absoluut noodzakelijk om de temperatuur van de apparatuur te controleren om oververhitting te voorkomen.

Hoe de ventilatoren op de computer aan te zetten
Hoe de ventilatoren op de computer aan te zetten

Noodzakelijk

  • - set schroevendraaiers;
  • - Snelheid ventilator.

instructies:

Stap 1

Begin met het achterhalen van de reden waarom de ventilator niet meer goed werkte. Zet uw computer uit en trek de stekker uit het stopcontact. Krijg toegang tot de binnenkant van de pc door de linkerklep van de behuizing te verwijderen.

Stap 2

Zorg ervoor dat het apparaat is aangesloten op de stekkers. Ze bevinden zich meestal op de hardware waarop de koeler is aangesloten, of op het moederbord van de computer.

Stap 3

Controleer de kwaliteit van de smering van de scharnieras Draai hiervoor de messen met uw vingers en zorg ervoor dat ze vrij kunnen draaien. Vervang anders de koeler of probeer zelf het smeermiddel te verversen.

Stap 4

Als het probleem geen technisch probleem is, controleer dan de ventilatorinstellingen. Het eerste teken van een verkeerde configuratie is het afsluiten van absoluut alle computerkoelers. Zet uw pc aan en open het BIOS-menu. Houd hiervoor de Delete-toets ingedrukt.

Stap 5

Ga naar het menu Geavanceerde instellingen en zoek het item met de woorden Koeler of Ventilator in de naam. Stel het geselecteerde item in op Altijd aan. Als u in het BIOS van uw moederbord de rotatiesnelheid van de blades handmatig kunt instellen, schakelt u de optie 100% in.

Stap 6

Sla uw instellingen op. Start uw computer opnieuw op en controleer de ventilatoren. Als de koelers nog steeds niet willen draaien, download en installeer dan de Speed Fan-software. Open dit hulpprogramma en wacht terwijl het informatie verzamelt over de beschikbare fans.

Stap 7

Stel elke weergegeven koeler in op 100% snelheid. Schakel AutoSnelheid uit. Sla de instellingen op. Probeer de ventilatorsnelheid te verlagen. Mogelijk is de oorzaak van de storing een onvoldoende spanning op de koelers.

Stap 8

Stel 20-30% van de maximale snelheid in. Vervang de ventilator als alle beschreven procedures niet succesvol zijn.

Aanbevolen: