Bestandsstructuur Van Besturingssystemen En Hun Classificatie

Inhoudsopgave:

Bestandsstructuur Van Besturingssystemen En Hun Classificatie
Bestandsstructuur Van Besturingssystemen En Hun Classificatie

Video: Bestandsstructuur Van Besturingssystemen En Hun Classificatie

Video: Bestandsstructuur Van Besturingssystemen En Hun Classificatie
Video: How to Restore Windows 10’s File Explorer on Windows 11 ? 2024, April
Anonim

Elke gebruiker die minstens één keer in zijn leven probeerde een opslagmedium (harde schijf, USB-stick, enz.) te formatteren, stuitte op zo'n concept als een bestandsstructuur of bestandssysteem.

Bestandsstructuur van besturingssystemen en hun classificatie
Bestandsstructuur van besturingssystemen en hun classificatie

Wat is de bestandsstructuur van het besturingssysteem?

Onder een concept als een bestandsstructuur moet allereerst een bepaalde volgorde van de rangschikking van bestanden op elke soort informatiedrager worden begrepen. Natuurlijk weet iedereen zeker dat bestanden van verschillende soorten en maten kunnen worden opgeslagen op computers, telefoons, tablets en andere apparaten. De opslagorganisatie bepaalt het formaat van de informatie die in het bestand is opgeslagen, evenals de manier waarop deze wordt opgeslagen en benoemd. Absoluut alle bovenstaande parameters weerspiegelen de bestandsstructuur van besturingssystemen (bestandssysteem). Elk specifiek bestandssysteem bepaalt wat alleen inherent is aan zichzelf: de grootte van de naam van bestanden of mappen, de set systeemattributen, evenals de maximaal mogelijke grootte voor elk attribuut. Sommige bestandsstructuren van besturingssystemen laten zelfs codering van opgeslagen gegevens of toegangscontrole toe.

Kenmerken van bestandsstructuur en uitgevoerde taken

Absoluut elke bestandsstructuur van besturingssystemen, ten eerste, benoemt bestanden. Ten tweede creëert het zijn eigen, unieke interface voor de gebruikte applicaties. Ten derde bepaalt het de relatie tussen het logisch model en het fysieke medium. Ten vierde zorgt het voor de stabiliteit van het systeem. En ten slotte moet de bestandsstructuur van besturingssystemen bepaalde informatie bevatten, waardoor het de mogelijkheid krijgt om te communiceren met geïnstalleerde applicaties, services, services, enz.

Bestandssystemen worden onderling ingedeeld in: georiënteerde random access media (bestandssystemen zoals: NTFS, FAT32, ext2, etc.), voor media met sequentiële toegang tot informatie, voor netwerksystemen, maar ook voor optische systemen, of apparaten met Flash-geheugen. Elk van de hierboven genoemde bestandssystemen heeft zijn eigen, unieke voordelen, heeft een beperking die alleen inherent is aan een specifieke bestandsstructuur, waardoor de uniciteit en veiligheid van het gebruikte besturingssysteem wordt bereikt, en de ontoegankelijkheid van toegang door andere gebruikers.

Naast alle structuren die in de natuur bestaan, is een hiërarchisch constructiemodel inherent aan het dossier. Dit betekent dat in het besturingssysteem alles wordt gecombineerd in zijn eigen mappen, met behulp waarvan interactie wordt uitgevoerd. Tegenwoordig worden alle catalogi gecombineerd tot hun eigen bomen. Bijvoorbeeld een van de meest begrijpelijke voor de meeste gebruikers = Windows- of DOS-besturingssysteem.

Aanbevolen: