Een Van De Geïnstalleerde Besturingssystemen Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Van De Geïnstalleerde Besturingssystemen Verwijderen
Een Van De Geïnstalleerde Besturingssystemen Verwijderen

Video: Een Van De Geïnstalleerde Besturingssystemen Verwijderen

Video: Een Van De Geïnstalleerde Besturingssystemen Verwijderen
Video: How to remove one windows from dual boot system 2024, April
Anonim

Op sommige computers installeren gebruikers vaak meer dan één besturingssysteem, en dit wordt om verschillende redenen gedaan: compatibiliteit met programma's, de wens om systemen met elkaar te vergelijken of andere opties. Het kan echter nodig zijn om een van deze systemen te verwijderen. Windows-beveiliging staat echter niet toe dat mappen worden verwijderd die volgens haar verband houden met de werking van het systeem, inclusief "buitenlandse" mappen die tot het tweede besturingssysteem behoren.

Een van de geïnstalleerde besturingssystemen verwijderen
Een van de geïnstalleerde besturingssystemen verwijderen

Noodzakelijk

  • Een computer met een besturingssysteem;
  • een opstartschijf of USB-stick met een bestandsbeheerder die werkt met NTFS-schijven

instructies:

Stap 1

Verwijder de "extra" versie van het systeem uit het opstartmenu. Om dit te doen, drukt u op de Win + R-toetscombinatie om de opdrachtregel op te roepen, voert u de opdracht c: /boot.ini erin in en drukt u op Enter.

Stap 2

Het venster "Kladblok" verschijnt met het bestand boot.ini erin geladen in de bewerkingsmodus. Onder het label "besturingssystemen" zijn regels met de besturingssystemen beschikbaar om te downloaden. Verwijder de regel met de naam van de overbodige versie. Sluit het bestand en bevestig het opslaan van de wijzigingen.

Stap 3

In principe zal na deze actie het tweede systeem niet meer in de selectielijst verschijnen na het inschakelen van de computer, en zal het alleen als een map op de harde schijf van uw computer blijven staan. Als u zich op uw gemak voelt met deze toestand, kunt u het laten zoals het is.

Stap 4

Als u een map met een reeds inactief besturingssysteem moet verwijderen, start dan op vanaf een schijf of flashstation, start een bestandsbeheerder en verwijder de Windows-map handmatig. Verwar tegelijkertijd niet en verwijder niet de versie van het besturingssysteem die u wilt behouden. Verwijder daarna de opstartbare media van uw computer en start deze opnieuw op.

Aanbevolen: