Hoe Onnodige Besturingssystemen Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Onnodige Besturingssystemen Te Verwijderen
Hoe Onnodige Besturingssystemen Te Verwijderen

Video: Hoe Onnodige Besturingssystemen Te Verwijderen

Video: Hoe de boorkop te verwijderen? Verwijderen en vervangen van de boorkop 2022, December
Anonim

Het komt voor dat er meerdere besturingssystemen op één computer zijn geïnstalleerd. Vaak worden meerdere besturingssystemen geïnstalleerd om de gebruiksmogelijkheden van de software uit te breiden. Niet elk programma dat op Windows XP draait, zal bijvoorbeeld ook op Windows 7 draaien. Zo is het ook met videogames. Sommige "oude" videogames draaien niet op het besturingssysteem Windows 7. Maar als de noodzaak om meerdere besturingssystemen tegelijk te gebruiken is verdwenen, kunnen onnodige OC's worden verwijderd.

Hoe onnodige besturingssystemen te verwijderen
Hoe onnodige besturingssystemen te verwijderen

Het is nodig

Windows-computer

instructies:

Stap 1

Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer" en selecteer "Eigenschappen" in het menu dat verschijnt. Klik vervolgens op het tabblad "Aanvullende parameters" en zoek in het venster dat verschijnt de regel "Opstarten en herstel". Klik naast deze regel op "Opties". Zoek nu het opschrift "Besturingssysteem standaard geladen". Onder de inscriptie staat een pijl. Klik erop met de linkermuisknop. Selecteer degene die u wilt gebruiken in de lijst met besturingssystemen. Hieronder staat de regel "Een lijst met besturingssystemen weergeven". Schakel deze regel uit. Sluit alle vensters.

Stap 2

Start je computer opnieuw op. Wanneer u nu de pc inschakelt, is er geen venster voor het selecteren van het besturingssysteem. Wanneer het besturingssysteem opstart, opent u de harde schijfpartitie waar de onnodige besturingssystemen zich bevinden en verwijdert u hun bestanden. Gewoonlijk worden de mappen van het oude besturingssysteem Windows.old of Windows genoemd. Bestanden van een onnodig besturingssysteem moeten worden verwijderd als normale mappen en bestanden.

Stap 3

U kunt ook een schijfpartitie formatteren waarop een onnodig besturingssysteem is geïnstalleerd. Dit moet natuurlijk worden gedaan in het geval dat u niet tegelijkertijd een werkend besturingssysteem op dezelfde harde schijfpartitie hebt geïnstalleerd. Als er geen besturingssysteem op de harde schijfpartitie aanwezig is, is formatteren de snelste en beste optie. Vergeet voor het formatteren niet om de benodigde bestanden tijdelijk over te zetten naar een andere partitie op de harde schijf.

Stap 4

Als u Temp-mappen tegenkomt, moeten deze ook worden verwijderd, omdat ze tijdelijke besturingssysteembestanden opslaan. Door alle mappen met deze naam te verwijderen, maakt u ruimte vrij op de harde schijf van uw computer.

Stap 5

Zoek ook een bestand met de naam Pagefile tussen de bestanden van het onnodige besturingssysteem en verwijder het. Dit is het wisselbestand van het besturingssysteem. Aangezien dit besturingssysteem niet meer zal werken, hebt u het niet nodig.

Populair per onderwerp