Een Selectie Van Besturingssystemen Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Selectie Van Besturingssystemen Verwijderen
Een Selectie Van Besturingssystemen Verwijderen

Video: Een Selectie Van Besturingssystemen Verwijderen

Video: Een Selectie Van Besturingssystemen Verwijderen
Video: How to Disable Choose an operating system at start up on windows 10 2024, April
Anonim

Bij de installatie van een besturingssysteem op een ander systeem wordt de oude versie overschreven, als alles goed is gedaan. Elke storing of onderbreking in het werk van het installatieprogramma leidt ertoe dat wanneer een nieuw systeem wordt opgestart, een inscriptie op het scherm verschijnt: "Selecteer een besturingssysteem om te starten". Uit twee regels moet u het recent geïnstalleerde systeem selecteren. Het komt vaak voor dat twee lijnen absoluut identiek zijn. Standaard wordt het nieuwere systeem op de eerste regel weergegeven. De tweede regel werkt meestal helemaal niet. Om een onnodige regel te verwijderen, moet u verschillende bewerkingen uitvoeren met het systeembestand.

Een selectie van besturingssystemen verwijderen
Een selectie van besturingssystemen verwijderen

Noodzakelijk

Besturingssysteem Windows XP, teksteditor

instructies:

Stap 1

Er zijn twee manieren om van dit probleem af te komen: verwijder handmatig een onnodige regel of gebruik een systeemhulpprogramma. Voor handmatige verwijdering heb je een teksteditor nodig, zelfs Kladblok of WordPad is voldoende. Open de map "Mijn Computer", zoek het bestand boot.ini op de C-schijf. Maak er een kopie van in het geval van een mislukte bewerking. U kunt een cijfer of een letter toevoegen aan de naam van de kopie.

Stap 2

Open het originele boot.ini-bestand. In de regel is de tweede regel het oude systeem, het verschilt in minder karakters. Als u besturingssystemen in verschillende mappen hebt geïnstalleerd, worden de locaties van deze systemen aan de namen toegevoegd. Zorg ervoor dat u de wijzigingen opslaat nadat u het bestand hebt bewerkt.

Stap 3

De tweede manier is iets makkelijker. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer", in het contextmenu dat wordt geopend, selecteer "Eigenschappen". Het venster Systeemeigenschappen kan worden opgeroepen met de opdracht sysdm.cpl als u het invoert in het venster Programma uitvoeren in het menu Start.

Stap 4

Ga naar het tabblad Geavanceerd, klik op de knop Opties. Deselecteer in het geopende venster het item "Een lijst met besturingssystemen weergeven". U kunt ook op de knop "Bewerken" klikken, het bestand dat u al heeft bewerkt, wordt gestart.

Aanbevolen: