De Meest Voorkomende Pc-problemen En Hun Oplossingen

Inhoudsopgave:

De Meest Voorkomende Pc-problemen En Hun Oplossingen
De Meest Voorkomende Pc-problemen En Hun Oplossingen

Video: De Meest Voorkomende Pc-problemen En Hun Oplossingen

Video: De Meest Voorkomende Pc-problemen En Hun Oplossingen
Video: Oplossingen voor 11 computerproblemen van lezers - Windows 10 (SchoonePC Nieuwsbrief 97) 2024, Maart
Anonim

De meest voorkomende pc-problemen kunnen meestal zelf worden opgelost. Dit zal zowel tijd als geld besparen. Haast u daarom niet om naar het servicecentrum te gaan en maak uzelf vertrouwd met de meest voorkomende problemen met uw computer, in het geval dat u niet in paniek hoeft te raken.

De meest voorkomende pc-problemen en hun oplossingen
De meest voorkomende pc-problemen en hun oplossingen

Computer start niet op

Meestal wordt dit probleem geassocieerd met een gebrek of gebrek aan stroomvoorziening. Controleer de stroombron en de verbinding van de computer met het netwerk. Als u niet kunt starten, controleert u of er geen probleem is om de computer op een ander stopcontact en ander apparaat aan te sluiten (als u een stabilisator of filter gebruikt). Op de moederborden is een spanningsindicator gemonteerd. Verwijder de linkerklep van de systeemeenheid en controleer of het lampje brandt. Als het niet oplicht, vervang dan eerst de voeding.

Scherm is leeg

Een van de belangrijkste redenen voor een dergelijk probleem is een schending van de verbinding tussen de systeemeenheid en de monitor. Zorg ervoor dat de verbinding correct is en dat de monitor is aangesloten. Als u een laptop heeft, moet u contact opnemen met een specialist, omdat de oorzaak van de storing meestal versleten draden zijn die in de behuizing zijn gelegd.

Een andere reden kan een onjuiste werking van het besturingssysteem of de software zijn. Druk op Ctrl + Alt + Del, selecteer in Taakbeheer "Nieuwe taak / uitvoeren". Voer explorer.exe in en klik op OK. Als de inhoud van het bureaublad wordt weergegeven, controleert u de computer op virussen en de registersleutels op geldigheid. Als Windows niet opstart, gebruik dan de herstelschijf.

Computer loopt vast

In dit geval is de enige uitweg een herstart, waarbij het risico bestaat dat niet-opgeslagen gegevens verloren gaan. Bevriezen kan worden veroorzaakt door een gebrek aan RAM, oververhitting van de processor of harde schijf, evenals de videokaart, beschadigde of ontbrekende bestanden of virusactiviteit. Reinig de binnenkant van de systeemeenheid, ventilatoren en radiatoren van stof. Ga naar het menu "Eigenschappen" in het gedeelte "Deze computer". Klik vervolgens achtereenvolgens op "Geavanceerd" - "Opstarten en herstel" - "Opties" en schakel het selectievakje uit om automatisch opnieuw op te starten. Als er een blauw scherm verschijnt, herschrijf dan de foutcodes. Controleer uw computer op virussen.

De computer is traag

Ruim onnodige bestanden op van uw harde schijf. Gebruik externe harde schijven om uw bestanden op te slaan. Hierdoor wordt extra schijfruimte vrijgemaakt voor de behoeften van het besturingssysteem van de computer. Schakel regelmatige registerscans in. Zorg ervoor dat op uw computer antivirus- en firewallsoftware is geïnstalleerd en werkt.

vreemde geluiden

Controleer de koelventilator op goede werking. In het geval dat de ventilator normaal werkt, duiden externe geluiden hoogstwaarschijnlijk op een hardwarefout. Storingen op de harde schijf zijn vaak luidruchtig, dus maak een back-upprocedure.

Aanbevolen: