Het Formaat Van Partities Op De Harde Schijf Wijzigen

Inhoudsopgave:

Het Formaat Van Partities Op De Harde Schijf Wijzigen
Het Formaat Van Partities Op De Harde Schijf Wijzigen

Video: Het Formaat Van Partities Op De Harde Schijf Wijzigen

Video: Het Formaat Van Partities Op De Harde Schijf Wijzigen
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2023, April
Anonim

De distributies van de besturingssystemen Windows 7, Vista en Windows Server 2008 bevatten een grafisch hulpprogramma waarmee u de aan een harde schijfpartitie toegewezen ruimte kunt wijzigen. De bijbehorende functie (Volume uitbreiden) is toegevoegd aan de module Schijfbeheer.

Het formaat van partities op de harde schijf wijzigen
Het formaat van partities op de harde schijf wijzigen

instructies:

Stap 1

Log in als beheerder. Daaropvolgende acties moeten worden uitgevoerd namens een gebruiker wiens account voldoende rechten heeft om de systeeminstellingen van het besturingssysteem te wijzigen. De volgorde van bewerkingen is hetzelfde voor Windows Vista, Windows 7 en Windows Server 2008.

Stap 2

Maak een reservekopie van de partitie die u wijzigt. Het is beter om een volledige back-up te maken, maar als dit niet mogelijk is, dan kunt u zich in deze sectie beperken tot het opslaan van de meest kritische gegevens.

Stap 3

Klik met de rechtermuisknop op de snelkoppeling Deze computer op het bureaublad en selecteer Computerbeheer in het contextmenu. Er wordt een venster geopend waarin u naar het gedeelte "Opslagapparaten" moet gaan en op de regel "Schijfbeheer" moet klikken. Het hulpprogramma heeft enkele seconden nodig om een kaart te maken van alle permanente en verwijderbare media in de computer. Wanneer deze procedure is voltooid, markeert u de partitie die u wilt uitbreiden. In het contextmenu dat verschijnt wanneer u met de rechtermuisknop op een sectie klikt, ziet u dit item toegevoegd aan nieuwe versies van Windows - "Schijf uitbreiden". Kies het.

Stap 4

Druk op de knop "Volgende" in het dialoogvenster voor de gestarte sectie-extensie. Geef in het volgende dialoogvenster de extra hoeveelheid schijfruimte in megabytes op die moet worden toegevoegd aan de bestaande grootte van de partitie. Tegelijkertijd is het toegestaan dat de totale grootte van deze partitie zelfs de fysieke capaciteit van de schijf als geheel overschrijdt, als er voldoende vrije ruimte is op de andere schijven. Houd er echter rekening mee dat met een dergelijke partitie de kans op gegevensverlies zal verdubbelen, omdat als een van de schijven uitvalt, de gegevens van de hele partitie verloren gaan, inclusief de gegevens die op de andere schijf zijn opgeslagen.

Stap 5

Klik volgende". Daarna begint het proces van het herstructureren van de gegevens op de computermedia in overeenstemming met de nieuwe instellingen. Het duurt niet te lang en vereist geen volgende herstart van het systeem.

Populair per onderwerp