Opstarten Zonder Harde Schijf

Inhoudsopgave:

Opstarten Zonder Harde Schijf
Opstarten Zonder Harde Schijf

Video: Opstarten Zonder Harde Schijf

Video: Opstarten Zonder Harde Schijf
Video: Computer zonder harde schijf opstarten 2024, April
Anonim

In geval van storing van het besturingssysteem, schade aan het systeem door virussen, schade aan partities op de harde schijf, kan het nodig zijn om niet vanaf de harde schijf, maar vanaf een externe schijf op te starten. Bij de behandeling van dergelijke problemen helpen verschillende LiveCD-assembly's, antivirus- en servicehulpprogramma's voor het onderhoud van harde schijven.

Opstarten zonder harde schijf
Opstarten zonder harde schijf

Noodzakelijk

LiveCD-schijf

instructies:

Stap 1

Zet de computer aan en ga naar het BIOS-gedeelte van het moederbord. Om de BIOS-invoer te activeren, drukt u op de overeenkomstige knop op het toetsenbord. Afhankelijk van de instellingen van het moederbord kunnen dit Del, Esc, F2 en andere knoppen zijn. Zoek het gedeelte Boot Device Priority en configureer het opstarten vanaf de schijf van de computer. Als het de eerste keer niet lukt om in te loggen op het I/O-systeem, probeer het dan opnieuw, want er zijn situaties waarin de gebruiker het moment dat de knop wordt ingedrukt niet kan opvangen.

Stap 2

Wijzigingen in BIOS opslaan met F10 - Enter. De computer zal onmiddellijk opnieuw opstarten en het is tijd voor u om de schijf met de servicehulpprogramma's of de systeemshell te plaatsen. Sommige LiveCD-builds vereisen een bevestiging om te worden geladen - druk op een willekeurige knop als daarom wordt gevraagd. Wacht tot de shell zijn bestanden in het RAM heeft geladen. Afhankelijk van de hoeveelheid RAM en processorkracht duurt dit één tot enkele minuten.

Stap 3

Al het werk van het systeem dat vanaf de schijf wordt geladen, wordt uitgevoerd met constante schijfondersteuning. Trek de media er niet uit, want wanneer u een menu oproept of het programma start, zal het systeem naar de schijf voor bestanden gaan en als er geen media is, zal het "uitvallen" in een blauw scherm. Je kunt de shell gebruiken zoals je zou doen op een normaal systeem (met enkele beperkingen). Sommige LiveCD-builds zijn geschikt voor internet en hebben ingebouwde document- en afbeeldingseditors.

Stap 4

Met dergelijke draagbare systemen kunt u een minibesturingssysteem in volledige modus gebruiken, waarmee u een computer kunt formatteren, gegevens kunt overbrengen, een computer kunt diagnosticeren en nog veel meer. In de regel zou elke pc-gebruiker dergelijke schijven als laatste redmiddel moeten hebben.

Aanbevolen: