Een Harde Schijf Formatteren Zonder Gegevens Te Verliezen

Inhoudsopgave:

Een Harde Schijf Formatteren Zonder Gegevens Te Verliezen
Een Harde Schijf Formatteren Zonder Gegevens Te Verliezen

Video: Een Harde Schijf Formatteren Zonder Gegevens Te Verliezen

Video: Een Harde Schijf Formatteren Zonder Gegevens Te Verliezen
Video: formatteren Hardeschijf 2024, Mei
Anonim

Het Windows-besturingssysteem van alle versies heeft een ingebouwd hulpprogramma Convert.exe, waarmee u de harde schijf kunt formatteren zonder de opgeslagen gegevens te verliezen.

Een harde schijf formatteren zonder gegevens te verliezen
Een harde schijf formatteren zonder gegevens te verliezen

instructies:

Stap 1

Controleer de te formatteren harde schijf. Roep hiervoor het hoofdmenu van het systeem op door op de knop "Start" te klikken en open het item "Alle programma's". Vouw de koppeling Accessoires uit en start de Windows Verkenner-toepassing.

Stap 2

Open het contextmenu van het geselecteerde volume door met de rechtermuisknop te klikken. Geef het item "Eigenschappen" op. Gebruik het tabblad "Service" in het dialoogvenster dat wordt geopend en selecteer de opdracht "Controleren". Selecteer de selectievakjes in de selectievakjes "Systeemfouten automatisch herstellen" en "Beschadigde sectoren controleren en repareren" in het dialoogvenster Opties en bevestig de geselecteerde actie door de knop "Uitvoeren" toe te passen.

Stap 3

Wacht tot de schijfcontrole is voltooid en de computer opnieuw is opgestart. Keer terug naar het hoofdmenu van het systeem "Start" en open het dialoogvenster "Uitvoeren" om de procedure voor het formatteren van het gewenste volume te starten. Typ cmd in de regel "Openen" en voer het opdrachtregelprogramma uit met de knop OK.

Stap 4

Typ cd C: WindowsSystem32 in het tekstvak van de Windows-opdrachtinterpreter en sla uw wijzigingen op door op de functietoets Enter te drukken. Typ de volgende opdracht op de convert opdrachtregel drive_name die moet worden geformatteerd: / fs: ntfs en bevestig de geselecteerde actie door nogmaals op de Enter-toets te drukken.

Stap 5

Houd er rekening mee dat het formatteren van een volume zonder gegevensverlies alleen mogelijk is bij het wijzigen van het bestandssysteem van FAT naar NTFS. Omgekeerde conversie zal de opgeslagen informatie vernietigen.

Stap 6

We raden u aan een back-up van uw gegevens te maken op verwisselbare media om informatie te kunnen herstellen in geval van problemen veroorzaakt door stroomuitval. Het wordt ook aanbevolen om alle actieve toepassingen en alle geopende programmavensters te sluiten voordat u de procedure voor het formatteren van de geselecteerde harde schijf start.

Aanbevolen: