Hoe Een Harde Schijf Te Herstellen Zonder Te Formatteren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Harde Schijf Te Herstellen Zonder Te Formatteren
Hoe Een Harde Schijf Te Herstellen Zonder Te Formatteren

Video: Hoe Een Harde Schijf Te Herstellen Zonder Te Formatteren

Video: Hoe Een Harde Schijf Te Herstellen Zonder Te Formatteren
Video: Harde schijf gevallen of kapot – Hard disk Recovery - Hoe kun je een harde schijf herstellen? 2024, Mei
Anonim

Bij langdurig gebruik van de computer kan de harde schijf beschadigd raken. Daardoor verdwijnt informatie bijna altijd. Dit probleem kan echter op veel manieren worden opgelost. Allereerst moet u zich houden aan een bepaalde uitvoering van bewerkingen die zelfs een onervaren gebruiker kan uitvoeren.

Hoe een harde schijf te herstellen zonder te formatteren
Hoe een harde schijf te herstellen zonder te formatteren

Noodzakelijk

Personal computer, Acronis True Image 8.0

instructies:

Stap 1

Er is een uitstekend multifunctioneel programma Acronis True Image 8.0. Het maakt niet alleen een back-up van gegevens, maar stelt u ook in staat uw harde schijf te herstellen. Als u een back-up van uw software heeft, kan alles zeer snel worden gedaan. Start uw computer op vanaf de schijf die eerder is gemaakt. Er wordt een True Image-venster voor u geopend. Selecteer de sectie "Wizard beeldherstel". Selecteer de locatie van uw afbeelding in het programma om deze te herstellen. Bijvoorbeeld E: Imagew2k_admin_05-01-13.tib. Stel het type herstel in, dat wil zeggen, selecteer "Actief". Klik vervolgens op de knop "Volgende". U kunt desgewenst de grootte van de herstelde gegevens wijzigen. Geef aan hoeveel rubrieken u wilt retourneren. Klik vervolgens op het tabblad "Doorgaan".

Stap 2

U kunt het programma FindNTFS gebruiken voor herstel. Het wordt zelfs gebruikt als Windows zelf niet opstart. Om dit programma te gebruiken, laadt u een DOS-diskette. FindNTFS moet er vooraf op worden geschreven. Om een lijst te krijgen van wat u wilt herstellen, typt u in de opdrachtregel de opdracht "FINDNTFS # 1 1 1 c: recoverylog.txt-bestanden", waar in plaats van het "#"-symbool het schijfnummer wordt geplaatst. Als er maar één harde schijf op de computer is, is het nummer "1". Wanneer het programma u de zoekresultaten geeft, selecteert u wat u wilt herstellen. Onthoud hun nummers. Om de informatie terug te sturen, drukt u op de opdracht "kopiëren". Zorg ervoor dat u voldoende ruimte op de schijf en in de map hebt voor herstel.

Stap 3

Een uitstekend programma om verloren bestanden te vinden en te herstellen is TestDisk. De versies zijn geschikt voor zowel DOS als Linux. Werkt met FAT-partities; NTFS. Voer het programma uit op uw computer. U ziet een lijst met beschikbare schijven. U moet de schijf opgeven die u wilt herstellen. Selecteer de sectie "analyseren". Er verschijnt een lijst met de beschikbare secties. Druk op de "Enter"-toets en het zoeken begint. Nadat dit proces is voltooid, drukt u nogmaals op "Enter". Selecteer vervolgens het item met de naam "zoeken!". Nieuwe informatie wordt naar schijf geschreven als u op "0write" drukt. Vervolgens krijg je het herstelde systeem. Als de opstartsector van de partities op de computer is beschadigd, moet u het anders doen. Selecteer het tabblad "geavanceerd" en vervolgens "opstarten". Testdisk vergelijkt de opstartsector met zijn kopie.

Aanbevolen: