Hoe Te Werken Op Een Computer Zonder Harde Schijf

Inhoudsopgave:

Hoe Te Werken Op Een Computer Zonder Harde Schijf
Hoe Te Werken Op Een Computer Zonder Harde Schijf

Video: Hoe Te Werken Op Een Computer Zonder Harde Schijf

Video: Hoe Te Werken Op Een Computer Zonder Harde Schijf
Video: Computer zonder harde schijf opstarten 2024, Mei
Anonim

De gemiddelde gebruiker van een personal computer is eraan gewend dit apparaat als een geheel waar te nemen. Het komt voor dat er problemen zijn met de apparatuur of dat een van de componenten gewoon uitvalt. Maar er zijn ook opties waarbij specifieke onderdelen gewoonweg ontbreken. U kunt bijvoorbeeld succesvol werken op een computer zonder harde schijf.

OS op schijven
OS op schijven

Noodzakelijk

  • - "flashdrive", cd-schijf of dvd-schijf;
  • - bestanden met de afbeelding van het besturingssysteem;
  • - een programma voor het opnemen van beelden op verwisselbare media.

instructies:

Stap 1

Als er geen harde schijf in de systeemeenheid zit, kunt u een van de 3 belangrijkste methoden gebruiken om verder te werken op uw computer. Gebruik hiervoor een USB-flashstation of "flashstation", cd, dvd. Er is ook de vierde optie - opstarten vanaf een magnetische diskette via een geschikte diskettedrive. Deze methode is echter meer geschikt voor diegenen die graag experimenteren, aangezien floppydisks niet langer worden gebruikt en het besturingssysteem dat op dit medium kan worden geïnstalleerd klein zal zijn met een minimum aan functies.

Stap 2

Er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden bij het kiezen van een auto. Ten eerste ondersteunen computers met verouderde apparatuur mogelijk geen automatisch laden vanaf een USB-poort, wat betekent dat ze eenvoudigweg geen USB-flashstation zullen vinden, terwijl optische schijven met succes zullen werken. Ten tweede is het verschil in de kosten van producten onvergelijkbaar - schijven zijn een orde van grootte goedkoper dan alle USB-drives.

Stap 3

Elke variant van het werk omvat de voorlopige creatie van een afbeelding van het systeem en deze op te nemen op verwisselbare media. In dit geval worden de "flashdrive" of schijven opstartbaar. Dat wil zeggen, deze manipulaties moeten vooraf worden uitgevoerd op een functionerende en complete computer. In het geval van een USB-flashstation is het het handigst om ofwel een draagbaar Windows-besturingssysteem (bijvoorbeeld Windows 8 Portable) of een Linux-besturingssysteem (bijvoorbeeld Slax) te gebruiken. Als de keuze op Windows viel, moet de systeemkopie worden gemaakt met behulp van het UltraISO-programma en als u Slax gebruikt, hebt u een speciaal hulpprogramma nodig met de naam Unetbootin.

Stap 4

Als u optische schijven gebruikt, is de volgorde van voorbereidende acties precies hetzelfde als bij een "flashdrive": een geschikte versie van het besturingssysteem wordt als afbeelding op verwisselbare media vastgelegd. Het belangrijkste verschil tussen een cd-schijf en een dvd-schijf is hun verschillende capaciteit, een dvd heeft veel meer, daarom kunnen er completere en functionelere programma's naar worden gekopieerd.

Stap 5

Om op een computer zonder harde schijf te gaan werken, moet u de initiële opstartvolgorde van de apparaten wijzigen. Dit kan door direct na het aanzetten van de computer op de F8-toets (in sommige gevallen F5) te drukken. Een dergelijk commando zal een dialoogvenster openen met alle media waarvan het mogelijk is om op te starten. Selecteer het juiste apparaat (USB-flashstation, cd of dvd) en druk op Enter. Om de computer altijd automatisch op te starten vanaf de opgegeven locatie, moet u wijzigingen aanbrengen in het BIOS: onmiddellijk nadat u de voeding hebt ingeschakeld, moet u de Delete-toets ingedrukt houden om het menu te openen. Op het allereerste tabblad in de Boot-parameter moet u de opstartvolgorde van apparaten wijzigen, waarbij u op de eerste plaats de benodigde media plaatst. Schakelen tussen regels in het BIOS gebeurt met behulp van de pijltjestoetsen en de selectie van componenten met de "+" en "-" tekens op de toetsenbordindeling aan de zijkant. Nadat de aangebrachte wijzigingen zijn opgeslagen, wordt de computer opnieuw opgestart en start het besturingssysteem op vanaf de opgegeven locatie. Dan is het mogelijk om in de normale gebruikersmodus te werken.

Aanbevolen: