Een Opdracht Uitvoeren Op Een Computer

Inhoudsopgave:

Een Opdracht Uitvoeren Op Een Computer
Een Opdracht Uitvoeren Op Een Computer

Video: Een Opdracht Uitvoeren Op Een Computer

Video: Een Opdracht Uitvoeren Op Een Computer
Video: Linux-handleiding voor beginners 2024, April
Anonim

Moderne besturingssystemen hebben een grafische interface waardoor het niet nodig is om computerbesturingsopdrachten te kennen. De meeste besturingssystemen hebben echter de mogelijkheid om handmatig uitvoerbare opdrachten in te voeren. In Windows gebeurt dit via een systeemtoepassing die de opdrachtregelinterface nabootst.

Een opdracht uitvoeren op een computer
Een opdracht uitvoeren op een computer

Noodzakelijk

Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Open met behulp van de "Start"-knop of de Win-toets het hoofdmenu van het besturingssysteem en zoek daarin naar de opdracht "Uitvoeren". Als uw computer Windows XP of Vista draait, ziet u deze in de rechterkolom, maar in Windows 7 met standaardinstellingen verschijnt deze niet in dit menu. Maar in de "zeven" kunt u de zoekmachine gebruiken. Voer "uitvoeren" in het zoekvak in en de link "Uitvoeren" verschijnt helemaal bovenaan de zoekresultaten. In elk van de versies zal de selectie van deze regel leiden tot het verschijnen op het scherm van het dialoogvenster voor het starten van het programma.

Stap 2

Voer cmd in, klik op de knop OK. Een zwart Command Line Terminal Simulator-venster wordt geopend in de monitor. U hoeft alleen maar de gewenste opdracht te typen en op Enter te drukken om de toepassing te laten beginnen met het uitvoeren ervan.

Stap 3

Houd bij het invoeren van een opdracht rekening met het volgende: als het gaat om manipulatie van bestanden die op de computer zijn opgeslagen, moet u het volledige pad ernaartoe opgeven. Dit betekent dat u de stationsletter, de volledige directoryhiërarchie in het pad van de hoofddirectory en de volledige naam van het bestand moet invoeren. Om bijvoorbeeld een bestand met de naam test.

Stap 4

Als u van plan bent de opdracht vaak genoeg uit te voeren, hoeft u deze niet elke keer handmatig in te voeren. Schrijf alles wat je nodig hebt naar een bestand en dubbelklik erop in de bestandsbeheerder, of plaats het op je bureaublad, en dan kun je zelfs zonder Verkenner. Om zo'n bestand voor te bereiden, opent u een teksteditor en schrijft u de vereiste opdracht op de eerste regel.

Stap 5

Als er meerdere commando's zijn, plaats er dan één op elke regel. Sla het document vervolgens op met de bat-extensie - dit is wat is toegewezen aan de bestanden met dos-opdrachtensets in het systeemregister.

Aanbevolen: