Hoe De Opdracht Uitvoeren Aan Te Roepen

Inhoudsopgave:

Hoe De Opdracht Uitvoeren Aan Te Roepen
Hoe De Opdracht Uitvoeren Aan Te Roepen

Video: Hoe De Opdracht Uitvoeren Aan Te Roepen

Video: Hoe De Opdracht Uitvoeren Aan Te Roepen
Video: "Wacht je beurt af": zelfsturing of ‘executieve functies’ aanleren in de kleuterklas 2024, Mei
Anonim

Wanneer u een besturingssysteem van de Windows-familie laadt, wordt u gevraagd op de knop "Start" te klikken - het bericht "Start door op deze knop te drukken" verschijnt op het bureaublad. U kunt de opdracht Uitvoeren gebruiken om een specifieke toepassing of bestand te starten als u de locatie niet weet.

Hoe de opdracht Uitvoeren aan te roepen
Hoe de opdracht Uitvoeren aan te roepen

Noodzakelijk

Beheer van de opdracht Uitvoeren

instructies:

Stap 1

De opdracht "Uitvoeren" heeft maar één functie: een toepassing aanroepen of starten. Standaard bevindt deze opdracht zich aan de rechterkant van het geopende menu Start. Als u de felbegeerde inscriptie niet in dit menu hebt gezien, is deze opdracht daarom uitgeschakeld in de instellingen. Om naar de instellingen van de knop "Start" te gaan, klikt u er met de rechtermuisknop op en selecteert u het item "Eigenschappen" in het contextmenu.

Stap 2

Ga in het geopende venster naar het tabblad "Menu Start" en klik op de knop "Configureren". Afhankelijk van het besturingssysteem dat u hebt gekozen, kan de menu-instelling worden uitgevoerd zonder op de knop "Configureren" te klikken. Zoek het item "Menu uitvoeren" in de lijst en plaats een vinkje naast deze waarde. Om de wijzigingen in de systeeminstellingen op te slaan, drukt u tweemaal op de knop "OK".

Stap 3

Open nu opnieuw het menu "Start", het commando "Uitvoeren" wordt helemaal onderaan weergegeven. Klik op dit artikel. Voer in het geopende venster de opdracht msconfig in en druk op Enter. Als het venster met systeeminstellingen voor u verschijnt, is alles correct gedaan.

Stap 4

Het is vermeldenswaard dat de opdracht Uitvoeren minder populair is in Windows Vista en Windows Seven dan in oudere versies. Hoe is dit te verklaren? In de nieuwste versies hebben ontwikkelaars van Microsoft een innovatie voorgesteld: de slimme zoekbalk.

Stap 5

De essentie van de zoekbalk is als volgt: u voert de opdracht of de naam van de applicatie in die op het systeem is geïnstalleerd, en de zoekresultaten geven opties weer waaruit u de meest geschikte kunt selecteren. Als u bijvoorbeeld het woord "hoofddoek" invoert, geeft het systeem u resultaten voor uw zoekopdracht, waarbij uw favoriete spel de eerste regel in de zoekresultaten is.

Stap 6

Als om de een of andere reden de opdracht Uitvoeren niet wordt weergegeven in het menu Start en het niet kan worden ingeschakeld in de menu-instellingen, wees dan niet ontmoedigd, want dit is niet de enige manier om deze opdracht weer te geven. Voor zover u weet, kunt u met het Windows-besturingssysteem één actie op verschillende manieren uitvoeren. Zo kan de opdracht Uitvoeren worden gestart met de sneltoets Win (vensterafbeelding) + R.

Aanbevolen: