Een Opdracht Uitvoeren Vanaf De Opdrachtregel

Inhoudsopgave:

Een Opdracht Uitvoeren Vanaf De Opdrachtregel
Een Opdracht Uitvoeren Vanaf De Opdrachtregel

Video: Een Opdracht Uitvoeren Vanaf De Opdrachtregel

Video: Een Opdracht Uitvoeren Vanaf De Opdrachtregel
Video: Wachtwoorden veranderen en andere opdrachten uitvoeren met OPDRACHTPROMPT (cmd) 2024, Mei
Anonim

De opdrachtregel is beschikbaar in alle versies van het Windows-besturingssysteem. Met zijn hulp kunt u programma's, services uitvoeren, de computer en de afzonderlijke componenten ervan diagnosticeren. In feite gebruiken maar weinig mensen het, aangezien het een overblijfsel uit het verleden is. Maar soms kunt u een programma alleen vanaf de opdrachtregel uitvoeren, bijvoorbeeld als uw computer is geïnfecteerd met een virus.

Een opdracht uitvoeren vanaf de opdrachtregel
Een opdracht uitvoeren vanaf de opdrachtregel

Noodzakelijk

Computer met Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Klik op Begin. Selecteer Alle programma's en vervolgens Standaardprogramma's. Standaardprogramma's hebben een opdrachtregel. Klik erop en de opdrachtregel wordt uitgevoerd namens de huidige gebruiker. Als u een computerbeheerder bent, staat er bovenaan de opdrachtregel een inscriptie "Beheerder". Als u geen beheerder bent of als uw account geen beheerdersrechten heeft, zijn sommige opdrachten niet voor u beschikbaar.

Stap 2

Om het programma vanaf de opdrachtregel te openen, moet u het volledige pad naar het uitvoerbare bestand erin schrijven. Het uitvoerbare bestand bevindt zich in de hoofdmap van het programma en heeft de Exe-extensie. Meestal wordt eerst de volledige of gedeeltelijke naam van het programma geschreven, gevolgd door de extensie. Dit is het uitvoerbare bestand. Voer "/" in na elke map.

Stap 3

Het programma dat u nodig hebt, bevindt zich bijvoorbeeld op de C-schijf in de map Program Files. Schrijf daarom dit pad: C / Program Files / naam van de hoofdmap van het programma / naam van het uitvoerbare bestand. Druk vervolgens op Enter. Over een seconde wordt het programma gelanceerd. Tekens moeten nauwkeurig worden ingevoerd. Als u ten minste één teken verkeerd invoert, verschijnt in plaats van het programma te openen een melding in de opdrachtregel: "Dit is geen interne of externe opdracht, een uitvoerbaar programma of een batchbestand." Controleer in dit geval zorgvuldig het adres dat u hebt opgegeven.

Stap 4

U kunt de opdrachtregelhulp gebruiken voor meer informatie. Typ hiervoor bij de opdrachtprompt Help en druk op Enter. In een seconde wordt hulp in het venster gestart, met behulp waarvan u vertrouwd kunt raken met de mogelijkheden van de opdrachtregel.

Stap 5

Om informatie over een opdracht te krijgen, moet u aan het einde /?, bijvoorbeeld Cmd / ?, toevoegen. Daarna ontvangt u gedetailleerde informatie over het team waarin u geïnteresseerd bent. De opdrachtregel kan worden gesloten door Exit te typen of door het venster eenvoudig met de muis te sluiten.

Aanbevolen: