Hoe Het Processormodel Te Bepalen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Processormodel Te Bepalen?
Hoe Het Processormodel Te Bepalen?

Video: Hoe Het Processormodel Te Bepalen?

Video: Hoe Het Processormodel Te Bepalen?
Video: How To Check What Processor You Have | Find Out CPU Model 2024, April
Anonim

U kent misschien niet de gedetailleerde configuratie van uw computer, maar er zijn verschillende pc-componenten waarvan u op de hoogte moet zijn. Een van deze onderdelen is de centrale verwerkingseenheid. De parameters hiervoor zijn gespecificeerd in de systeemvereisten voor alle software. Wanneer u andere componenten voor uw computer kiest, moet u deze ook afstemmen op de mogelijkheden van uw processor.

Hoe het processormodel te bepalen?
Hoe het processormodel te bepalen?

Noodzakelijk

  • - een computer met Windows-besturingssysteem;
  • - CPUID CPU-Z-programma.

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende manieren om uw processormodel te achterhalen. De eenvoudigste is om naar de verpakking te kijken. Maar als u een reeds geassembleerde computer hebt gekocht, heeft u deze misschien niet. In sommige gevallen kan het processormodel worden bekeken op het garantiecertificaat als het een beschrijving bevat van elk afzonderlijk onderdeel van uw computer.

Stap 2

Op sommige merken moederborden wordt ook het processormodel aangegeven tijdens het opstarten van het systeem. Maar aangezien dit scherm maar een paar seconden wordt weergegeven, heeft u mogelijk geen tijd om de informatie te bekijken die u nodig hebt.

Stap 3

Naast andere manieren om informatie te krijgen over het processormodel, kan men het gebruik van standaard besturingssysteemtools noemen. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Deze computer. Er verschijnt een contextmenu. Selecteer in dit menu Eigenschappen. Er verschijnt een venster met basisinformatie over uw systeem. In dit venster kunt u ook informatie over het processormodel bekijken.

Stap 4

U kunt deze methode ook gebruiken. Klik op Begin. Selecteer "Alle programma's" en vervolgens - "Standaard". Klik in standaardprogramma's op "Opdrachtprompt". Typ dxdiag bij de opdrachtprompt en druk op Enter.

Stap 5

Zoek in het gedeelte Systeeminformatie het onderdeel Processor en bekijk informatie over het model. Indien nodig kunt u gegevens over uw systeem opslaan in een tekstdocument. Klik hiervoor onderaan het venster op de knop "Alle informatie opslaan". Voer in het venster dat verschijnt de namen van het document in en selecteer een locatie om het bestand op te slaan. Klik vervolgens op "Opslaan".

Stap 6

U kunt ook het CPUID CPU-Z-programma gebruiken. Het is gemakkelijk te vinden op internet. Het hulpprogramma weegt slechts een paar megabytes. Bovendien is het gratis. Installeer het programma. Start het op. Het eerste venster dat wordt geopend, bevat details over uw processor. In de regel Naam vindt u informatie over het model. Onder deze regel vindt u informatie over andere processorparameters.

Aanbevolen: