Hoe Het Processormodel Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Processormodel Te Achterhalen?
Hoe Het Processormodel Te Achterhalen?

Video: Hoe Het Processormodel Te Achterhalen?

Video: Hoe Het Processormodel Te Achterhalen?
Video: Hoe de specificaties van een computer of laptop te weten te komen 2024, Mei
Anonim

Als je een ondersteunde computer hebt gekocht, is het een goed idee om de configuratie van de apparaten te controleren. Identificeer met inbegrip van de componenten die in de systeemeenheid zijn geïnstalleerd. Om het processormodel te bepalen, kunt u de volgende methoden gebruiken.

Hoe het processormodel te achterhalen?
Hoe het processormodel te achterhalen?

instructies:

Stap 1

De eerste methode is de eenvoudigste, waarvoor u geen extra programma's hoeft te installeren. Om het processormodel te achterhalen, zoekt u eerst op het bureaublad de knop "Deze computer" of het overeenkomstige item in het menu "Start". Klik er vervolgens met de rechtermuisknop op en selecteer Eigenschappen.

Stap 2

Het uiterlijk van het geopende venster hangt af van de versie van het Windows-besturingssysteem dat op uw computer is geïnstalleerd. In een van de regels vind je in ieder geval informatie over het processormodel. Vaak moet u echter, naast de modelnaam van het apparaat, ook de technische kenmerken of metingen van de temperatuursensor weten. Voor deze doeleinden moet u een speciaal programma installeren, dit kan Everest of SISoftware Sandra zijn. Gebruik een internetzoekmachine om een installatieprogramma voor een van deze hulpprogramma's te vinden.

Stap 3

Overweeg om de informatie te vinden die je nodig hebt met het Everest-programma. Nadat u het hebt gestart, ziet u een venster dat lijkt op Windows Verkenner, het enige verschil is dat apparaten worden weergegeven in plaats van mappictogrammen. Aan de linkerkant van het venster vindt u een lijst met apparaten gegroepeerd op een specifiek criterium. Open eerst het menu "Moederbord".

Stap 4

Klik in de lijst die wordt geopend op het item "CPU". Hierdoor vindt u aan de rechterkant van het venster niet alleen het processormodel, maar ook technische informatie.

Stap 5

Als u de temperatuur van de processor wilt weten, opent u de optie "Computer" in het paneel aan de rechterkant en klikt u vervolgens op het item "Sensor". U ziet informatie over de temperatuur van de belangrijkste computerapparaten. Onthoud dat de temperatuur van de processor in een laptop anderhalf keer hoger is dan de temperatuur van de processor die in een stationaire computer is geïnstalleerd.

Aanbevolen: