Hoe Een Schijfpartitie Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Schijfpartitie Te Verwijderen
Hoe Een Schijfpartitie Te Verwijderen

Video: Hoe Een Schijfpartitie Te Verwijderen

Video: Hoe Een Schijfpartitie Te Verwijderen
Video: Hoe een partitie te verwijderen in Windows 7/8/10 2024, April
Anonim

Gewoonlijk worden harde schijven opgesplitst in meerdere partities. Maar soms moet u een van de secties verwijderen om het volume van de andere te verhogen. Hier zijn verschillende methodes voor.

Hoe een schijfpartitie te verwijderen
Hoe een schijfpartitie te verwijderen

Noodzakelijk

Partitie Beheerder

instructies:

Stap 1

Het is heel eenvoudig om een van de secties te verwijderen. Dit kan zelfs met standaardtools van elk besturingssysteem van de Windows-familie. Open het menu Uitvoeren, typ diskmgmt.msc erin en druk op Enter. Dit opent het schijfbeheermenu. Klik met de rechtermuisknop op de partitie van de harde schijf die u niet langer nodig hebt en selecteer "Verwijderen".

Stap 2

De methode is heel eenvoudig en snel, maar heeft één belangrijk nadeel: de partitie die je hebt verwijderd, zal gewoon verdwijnen. Die. een deel van de harde schijf zal niet worden gebruikt. Dit is niet voor iedereen. Meestal moet u partities samenvoegen of ruimte tussen de partities opnieuw toewijzen.

Stap 3

Gebruik in dergelijke gevallen speciale programma's. Neem Partition Manager als voorbeeld. Download de versie van het programma die geschikt is voor uw besturingssysteem. Start uw computer opnieuw op om de installatie van het programma te voltooien.

Stap 4

Start Partitiebeheer. Markeer de gewenste sectie, klik er met de rechtermuisknop op en klik op "Sectie verwijderen". Door deze bewerking krijgt u gratis niet-toegewezen ruimte. Het wordt aanbevolen om het te implementeren om de tijd voor het samenvoegen van partities te verkorten.

Stap 5

U kunt deze stap overslaan, de overbodige sectie opmaken en het tabblad Wizards openen. Ga naar het menu Geavanceerde opties en selecteer Secties samenvoegen. Geef de twee secties aan die u tot één wilt combineren. Klik volgende.

Stap 6

Als een van de partities die deelnemen aan de samenvoeging de systeempartities zijn (het besturingssysteem is erop geïnstalleerd), zal de computer opnieuw opstarten en zal het programma zijn werk voortzetten in MS-DOS-modus.

Stap 7

Om het samenvoegproces te versnellen, raden beide secties formattering aan. Dit is een optionele voorwaarde, maar het kan de tijd van deze operatie verkorten van enkele uren tot enkele minuten.

Aanbevolen: