Hoe Een Verborgen Schijfpartitie Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Verborgen Schijfpartitie Te Openen
Hoe Een Verborgen Schijfpartitie Te Openen

Video: Hoe Een Verborgen Schijfpartitie Te Openen

Video: 3 Methods to Hide / Unhide Hard Disk Partition in Windows 10, 8 and 7 2022, November
Anonim

Op veel nieuwere laptopmodellen kunnen gebruikers een verborgen partitie op harde schijven vinden. Feit is dat laptopontwikkelaars hun producten vaak niet completeren met schijven met besturingssystemen, maar gewoon de OS-image samen met alle benodigde software opslaan in een speciaal verborgen gedeelte. Het is niet altijd mogelijk om het op de gebruikelijke manier te openen.

Hoe een verborgen schijfpartitie te openen
Hoe een verborgen schijfpartitie te openen

Het is nodig

  • - een computer met Windows-besturingssysteem;
  • - PartitionMagic-programma.

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende manieren om een ​​verborgen sectie te openen. Een van de eenvoudigste is om standaardtools voor het besturingssysteem te gebruiken. Klik op Begin. Selecteer Alle programma's en vervolgens Standaardprogramma's. Zoek en open een opdrachtprompt in standaardprogramma's. Typ diskmgmt.msc bij de opdrachtprompt. Druk op Enter. Na een paar seconden wordt het venster Schijfbeheer geopend.

Stap 2

In dit venster worden alle partities van de harde schijf volledig weergegeven, inclusief verborgen partities. Zoek de verborgen sectie die je nodig hebt in dit venster. Klik erop met de rechtermuisknop. Selecteer vervolgens in het contextmenu dat verschijnt "Openen".

Stap 3

Als de eerste methode u niet heeft geholpen, probeer dan de volgende. Eerst moet u het PartitionMagic-programma van internet downloaden om met harde schijven te kunnen werken. Het programma is commercieel, maar er is een proefperiode van één maand. Installeer de applicatie na het downloaden op uw computer. Start de machine opnieuw op.

Stap 4

Start PartitionMagic. Het hoofdmenu van het programma bevat een lijst van alle partities op de harde schijf. Klik met de rechtermuisknop op het verborgen gedeelte. Selecteer vervolgens "Openen" in het contextmenu.

Stap 5

In sommige gevallen kan deze methode ook helpen. Klik op Begin. Open de snelkoppeling "Configuratiescherm". Selecteer in het Configuratiescherm de snelkoppeling Mapopties. Ga daarna naar het tabblad "Beeld", waar u het gedeelte "Verborgen bestanden en mappen" vindt. Vink in deze sectie het item "Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven" aan.

Stap 6

Zoek verder in het gedeelte "Bestanden en mappen" de regel "Beveiligde bestanden en mappen verbergen". Bekijken. Nadat u alle opties hebt geselecteerd, klikt u op "Toepassen" en OK. Sluit alle vensters. Start je computer opnieuw op. De verborgen partitie op uw harde schijf zou nu toegankelijk moeten zijn en u kunt deze openen.

Populair per onderwerp