Hoe Maak Je Een Schijfpartitie Aan

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Schijfpartitie Aan
Hoe Maak Je Een Schijfpartitie Aan

Video: Hoe Maak Je Een Schijfpartitie Aan

Video: Hoe Maak Je Een Schijfpartitie Aan
Video: How to Create Disk Partition in Windows 10 | Partition | Mouse Solutions Tm 2024, April
Anonim

Moderne harde schijven verrassen niet langer met hun capaciteit van enkele honderden gigabytes of een paar terabytes. Om een besturingssysteem en alle programma's op de harde schijf te plaatsen, heb je in de meeste gevallen niet meer dan 30 gigabyte aan werkruimte nodig. De rest van de ruimte kan worden gebruikt om bijvoorbeeld bestanden op te slaan. Met de juiste configuratie hebben storingen in een van de delen van de harde schijf geen invloed op andere delen ervan. Maar om deze handige functie te gebruiken, moet u een schijfpartitie maken.

Hoe maak je een schijfpartitie aan
Hoe maak je een schijfpartitie aan

instructies:

Stap 1

Er zijn ongeveer een dozijn van de meest populaire schijfpartitioneringsprogramma's. Onder hen: Acronis Disk Director, Paragon Partition Manager, Norton PartitionMagic, DOS-hulpprogramma fdisk, Partition Commander enzovoort. Om een schijfpartitie te maken, gebruiken we een van de meest populaire programma's van dit soort - Acronis Disk Director. We raden u aan dit programma te gebruiken, dat deel uitmaakt van elke LiveCD-schijf. Hierdoor kunt u enkele functionele beperkingen omzeilen, met name bij het werken met partities van de harde schijf van het systeem.

Stap 2

Na het starten van het programma verschijnt een venster, aan de rechterkant waarvan u alle harde schijven kunt zien die op de computer zijn geïnstalleerd, en aan de linkerkant - een lijst met beschikbare bewerkingen, gegroepeerd in verschillende blokken. We zijn geïnteresseerd in het veld "Sectiewizard". Selecteer in het rechtergedeelte de harde schijf waarmee we zullen werken, in het linkergedeelte - de opdracht "Partitie maken".

Stap 3

In de volgende twee vensters van het programma specificeren we vanaf welke bestaande partitie en op welke harde schijf de nieuwe partitie zal worden aangemaakt. Klik volgende.

Stap 4

Het programma controleert de schijf en de bestaande partities erop, waarna het aanbiedt om de grootte van de aan te maken schijfpartitie aan te geven. U kunt de schuifregelaar verplaatsen die overeenkomt met de grootte van de gewenste sectie, of de grootte in cijfers invoeren in het daarvoor bestemde veld.

Stap 5

Geef in het volgende venster het type van de aan te maken sectie aan. Er zijn er drie: primair, actief en logisch. Als u niet meerdere besturingssystemen op uw computer gaat installeren, moet u kiezen tussen actief en logisch. Actief is de partitie van waaruit het besturingssysteem wordt opgestart. De logische partitie wordt gebruikt om bestanden op te slaan.

Stap 6

We selecteren het type bestandssysteem van de nieuwe schijfpartitie en het label. De meest voorkomende bestandssystemen zijn NTFS en FAT32. NTFS is een jonger bestandssysteem, alle nieuwste versies van Windows draaien erop. Tegelijkertijd zijn sommige experts van mening dat FAT32 stabieler is en beter geschikt voor het opslaan van bestanden. Het schijflabel kan leeg worden gelaten: het heeft geen invloed.

Stap 7

In het volgende venster zien we een grafische afbeelding van de schijfpartities, die we zullen ontvangen na het uitvoeren van alle bovenstaande bewerkingen. Klik op de knop "Voltooien".

Stap 8

We keerden terug naar het hoofdvenster van het programma. Nu moeten we de opdracht geven om alle acties uit te voeren, aangezien alles wat we eerder deden slechts de instellingen voor de bewerking waren. Om dit te doen, klikt u bovenaan het venster op de knop met de afbeelding van een zwart-witte vlag, wanneer u erover zweeft waar de muisaanwijzer zijn naam toont: "Doorgaan". Als alles klaar is, zal het programma ons hierover informeren met een servicebericht.

Aanbevolen: