Hoe Een Verwijderde Schijfpartitie Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Verwijderde Schijfpartitie Te Herstellen
Hoe Een Verwijderde Schijfpartitie Te Herstellen

Video: Hoe Een Verwijderde Schijfpartitie Te Herstellen

Video: Hoe Een Verwijderde Schijfpartitie Te Herstellen
Video: Hoe een partitie te verwijderen in Windows 7/8/10 2024, April
Anonim

Bij het configureren van een harde schijf ontstaan er vaak problemen wanneer een belangrijke partitie per ongeluk wordt verwijderd. In dergelijke gevallen is het noodzakelijk om het juiste algoritme te gebruiken om belangrijke bestanden op te slaan.

Hoe een verwijderde schijfpartitie te herstellen
Hoe een verwijderde schijfpartitie te herstellen

Noodzakelijk

Arconis Disk Director

instructies:

Stap 1

Probeer geen nieuwe lokale schijven te maken in plaats van externe partities. Deze procedure zal de sectoren van de harde schijf overschrijven en belangrijke informatie verliezen. Download en installeer Acronis Disk Director of Partition Manager.

Stap 2

Voer het ASD-hulpprogramma uit. Activeer de handmatige modus van het programma. Selecteer hiervoor het juiste item in het menu "Bekijken". Zoek een grafische weergave van de vrije ruimte op uw harde schijf. Klik erop met de rechtermuisknop.

Stap 3

Selecteer in het geopende venster het item "Herstel" in het menu "Geavanceerd". Schakel de handmatige modus opnieuw in om de hulpprogrammabewerking voort te zetten. Klik op de knop Volgende om naar het nieuwe menu te gaan.

Stap 4

Activeer diep zoeken. Hoogstwaarschijnlijk zullen recent verwijderde partities in elke modus worden gevonden, maar het is beter om het niet te riskeren. Na een tijdje verschijnen de namen van reeds bestaande partities in de lijst "Beschikbare schijven". Selecteer het gewenste volume en klik op de knop Volgende.

Stap 5

Wacht tot u terugkeert naar het hoofdmenu van het programma. Zorg ervoor dat het geselecteerde volume wordt weergegeven in de lijst met beschikbare lokale stations. Klik op de knop Uitvoeren in het submenu Bewerkingen.

Stap 6

Klik op de knop "Doorgaan" nadat u de juistheid van de opgegeven parameters hebt gecontroleerd. Alle procedures worden uitgevoerd zonder de computer opnieuw op te starten. Controleer de toegankelijkheid van de partitie nadat de Acronis Disk Director is uitgevoerd.

Stap 7

Als u de harde schijfpartitie hebt verwijderd waarop het besturingssysteem was geïnstalleerd, volg dan het beschreven algoritme door de harde schijf op een andere computer aan te sluiten. Nadat u de partitie hebt hersteld, voert u de functie "Systeemherstel" uit. Hiermee worden fouten hersteld die verband houden met schade aan sommige bestanden.

Aanbevolen: