Hoe Maak Je Een Schijfpartitie Actief

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Schijfpartitie Actief
Hoe Maak Je Een Schijfpartitie Actief

Video: Hoe Maak Je Een Schijfpartitie Actief

Video: Hoe Maak Je Een Schijfpartitie Actief
Video: Nieuwe partitie maken met Schijfbeheer 2023, Maart
Anonim

De actieve partitie van de harde schijf is verantwoordelijk voor de locatie van de Windows-bootloader. Het selecteren van de actieve partitie vereist voldoende computerkennis en kan om veiligheidsredenen niet worden aanbevolen aan onervaren gebruikers.

Hoe maak je een schijfpartitie actief
Hoe maak je een schijfpartitie actief

instructies:

Stap 1

Klik op de knop "Start" om het hoofdmenu van het systeem te openen en ga naar het item "Configuratiescherm" om de procedure te starten voor het selecteren van de actieve partitie van de harde schijf van de computer.

Stap 2

Specificeer het item "Systeem en het onderhoud ervan" en selecteer het item "Beheer".

Stap 3

Dubbelklik op de link "Computerbeheer" en voer het beheerderswachtwoord in om uw bevoegdheid te bevestigen in het aanvraagvenster.

Stap 4

Specificeer het element "Schijfbeheer" in de groep "Opslagapparaten" in het navigatiegebied en roep met de rechtermuisknop het contextmenu van de sectie die als actief moet worden ingesteld op.

Stap 5

Gebruik de opdracht Partitie actief maken om de geselecteerde bewerking uit te voeren.

Stap 6

Keer terug naar het hoofdmenu "Start" en ga naar het item "Alle programma's" om de bewerking van het selecteren van de actieve partitie van de harde schijf van de computer uit te voeren met behulp van een alternatieve methode.

Stap 7

Selecteer het item "Standaard" en open het contextmenu van het item "Opdrachtregel" door met de rechtermuisknop te klikken.

Stap 8

Selecteer Als administrator uitvoeren om te voldoen aan de beveiligingsvereisten van Microsoft en voer het opdrachtregelprogramma uit.

Stap 9

Typ diskpart in het opdrachtregelveld en typ list partitie met het nummer van de partitie die is geselecteerd om actief te zijn in het DISKPART-opdrachtregelveld.

Stap 10

Voer de waarde select partitionx in, waarbij x de partitie is die actief moet worden, in het DISKPART-opdrachtregelveld en bevestig de uitvoering van de geselecteerde opdracht door de waarde actief in te voeren in het DISKPART-opdrachtregelveld.

Populair per onderwerp