Hoe Het Alleen-lezen-kenmerk In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Alleen-lezen-kenmerk In Te Stellen
Hoe Het Alleen-lezen-kenmerk In Te Stellen

Video: Hoe Het Alleen-lezen-kenmerk In Te Stellen

Video: Hoe Het Alleen-lezen-kenmerk In Te Stellen
Video: groepen alleen lezen 2024, April
Anonim

Het ReadOnly-attribuut betekent dat het object waartoe het behoort, niet kan worden gewijzigd door een onbevoegde gebruiker. Als u het bijvoorbeeld toepast op een bestand dat is opgeslagen op de harde schijf van een pc, kan de gebruiker of het toepassingsprogramma de inhoud ervan lezen, maar kan hij geen wijzigingen aanbrengen. Dit attribuut kan niet alleen worden toegepast op bestanden, maar bijvoorbeeld ook op velden van een bepaalde vorm in een hypertextdocument.

Hoe het alleen-lezen-kenmerk in te stellen
Hoe het alleen-lezen-kenmerk in te stellen

instructies:

Stap 1

Als u een verbod moet instellen op het wijzigen van een bestand op een van de media op uw computer, dan is de eenvoudigste manier om dit te doen de bestandsbeheerder te gebruiken. In het tegenwoordig meest voorkomende Windows-besturingssysteem wordt deze applicatie "Explorer" genoemd en kan worden gestart met de sneltoets Win + E of door te dubbelklikken op het pictogram "Deze computer" op het bureaublad. Naast deze methoden kunt u het activeren met behulp van het item "Computer" in het hoofdmenu van het besturingssysteem, dat wordt geopend door op de knop "Start" te klikken.

Stap 2

Gebruik de mappenboom aan de rechterkant van de Explorer-interface, navigeer naar de map met het bestand dat u nodig hebt, zoek het op en klik met de rechtermuisknop. In het pop-up contextmenu heet de onderste regel "Eigenschappen" - selecteer dit menu-item.

Stap 3

Er wordt een selectievakje geplaatst in de regel "Attributen" op het tabblad "Algemeen" van het geopende venster, waaraan het opschrift "Alleen lezen" is gekoppeld - deze instelling komt overeen met de Engelse taal Alleen lezen. Vink dit vakje aan en klik op OK. Hiermee is de procedure voor het instellen van het kenmerk Alleen-lezen voor het geselecteerde bestand voltooid.

Stap 4

Als u een veld van een formulier dat in een hypertext-document is geplaatst, niet beschikbaar wilt maken voor bewerking, moet u een attribuut met de ReadOnly-waarde toevoegen aan de bijbehorende tag. Open hiervoor de HTML-bron van de pagina en zoek de tag voor het vereiste formulierveld. Zo'n tag voor een tekstveld kan er bijvoorbeeld als volgt uitzien:

Stap 5

Voeg een extra alleen-lezen-kenmerk toe aan de tag en wijs deze dezelfde waarde toe ("alleen-lezen"). Een voorbeeld uit de vorige stap na een dergelijke bewerking zou er als volgt uit moeten zien: Als gevolg hiervan zal de tekst in dit veld niet meer beschikbaar zijn voor wijzigingen. Dit attribuut kan worden toegepast op andere formulierelementen, bijvoorbeeld op het tekstgebied van het meerregelige tekstveld: Niet aanraken met uw handen!

Aanbevolen: