Een Schijfkopie Herstellen

Inhoudsopgave:

Een Schijfkopie Herstellen
Een Schijfkopie Herstellen

Video: Een Schijfkopie Herstellen

Video: Een Schijfkopie Herstellen
Video: Schijfhulpprogramma: Herstel schijfbevoegdheden 2024, Mei
Anonim

Om het besturingssysteem of een volledige schijfpartitie snel te herstellen, worden speciale afbeeldingen gebruikt. Het gebruik van deze technologie bespaart veel tijd.

Een schijfkopie herstellen
Een schijfkopie herstellen

Noodzakelijk

  • - Acronis True Image;
  • - Windows-installatieschijf.

instructies:

Stap 1

Het belangrijkste voordeel van het herstellen van systeemimages is dat het niet nodig is om programma's opnieuw te zoeken en te installeren. Alle geïnstalleerde applicaties en zelfs hun parameters worden opgenomen in de systeemkopie. Als u Windows-hulpprogramma's hebt gebruikt om een archief te maken, plaatst u de Windows-schijf in het station.

Stap 2

Start uw computer opnieuw op en voer het programma uit vanaf het opgegeven station. Om het gewenste apparaat op te starten, gebruikt u het BIOS-menu of drukt u onmiddellijk na het inschakelen van de pc op de F8-toets.

Stap 3

Volg de aanwijzingen in het installatiemenu totdat het item "Geavanceerde herstelopties" verschijnt. Open het aangegeven dialoogvenster en ga naar Systeemherstel.

Stap 4

Zoek het subitem "Image Recovery". Verbind nu met de computer de externe schijf die het systeemarchief opslaat. Als de afbeelding zich op een van de partities van de momenteel gebruikte harde schijf bevindt, geeft u de vereiste lokale schijf op.

Stap 5

Klik op de knop "Herstellen" en wacht tot de procedure is voltooid. Het is belangrijk om te begrijpen dat terwijl het programma draait, de systeempartitie van de schijf wordt overschreven. Dit betekent dat alle programma's die na de beeldbewerking zijn geïnstalleerd, worden verwijderd.

Stap 6

Als het systeemarchief is gemaakt met Acronis True Image, gebruikt u de opstartdiskette van het beschreven hulpprogramma. Selecteer in het startmenu het item "Gegevens herstellen".

Stap 7

Klik volgende . Selecteer de systeemkopie die u wilt herstellen. Als er tijdens het aanmaken van het archief meerdere bestanden zijn gemaakt, selecteert u de eerste. Hierdoor kan het programma automatisch schakelen tussen bestanden om toegang te krijgen tot de bestanden die het nodig heeft.

Stap 8

Selecteer het lokale station waarop het systeemherstel wordt uitgevoerd. Opgemerkt moet worden dat het hiervoor absoluut niet nodig is om de partitie te gebruiken waarop het besturingssysteem momenteel is geïnstalleerd. Klik op de knop Aan de slag. Wacht tot uw computer opnieuw is opgestart.

Aanbevolen: