Een Gebruiker Verwijderen Bij Het Opstarten

Een Gebruiker Verwijderen Bij Het Opstarten
Een Gebruiker Verwijderen Bij Het Opstarten

Video: Een Gebruiker Verwijderen Bij Het Opstarten

Video: Hoe kan ik een gebruiker verwijderen? 2022, September
Anonim

Als niemand anders de computer gebruikt, behalve u, of als u andere gebruikers meer vertrouwt dan uzelf, heeft het geen zin tijd te verspillen aan "selecteer een gebruiker" en "voer een wachtwoord in" elke keer dat u hem opstart. Hieronder wordt beschreven hoe u het uiterlijk van het standaard gebruikersselectiescherm bij het opstarten kunt uitschakelen.

Een gebruiker verwijderen bij het opstarten
Een gebruiker verwijderen bij het opstarten

instructies:

Stap 1

Als er slechts één actieve gebruikersaccount in uw systeem is geregistreerd en het wachtwoord daarvoor niet is opgegeven, wordt de aanmelding automatisch uitgevoerd zonder aanvullende instellingen. Daarom is een van de mogelijke manieren om het probleem op te lossen, alle gebruikers op één na te verwijderen. Maar zo'n radicale optie is niet wenselijk, omdat veel programma's bijvoorbeeld het ASP.NET-framework gebruiken, dat bij installatie automatisch een aparte verborgen gebruiker op je systeem maakt.Een andere methode vereist inloggen met beheerdersrechten. Start na het invoeren het dialoogvenster "Programma uitvoeren" - selecteer in het hoofdmenu (op de knop "Start") het item "Uitvoeren" of druk op de WIN + R-toetscombinatie.

Stap 2

Typ (of kopieer vanaf hier en plak) in het invoerveld "control userpasswords2" (zonder aanhalingstekens) en druk op de knop "OK" of druk op Enter. Deze opdracht werkt hetzelfde in Windows XP, Windows Vista en Windows 7. Ook kunt u in Vista en Seven de opdracht "netplwiz" gebruiken (zonder aanhalingstekens).

Stap 3

Dit opent een venster met de titel "Gebruikersaccounts". U moet de vereiste gebruiker in de lijst selecteren en het vinkje weghalen naast het opschrift "Gebruikersnaam en wachtwoord vereisen", dat zich boven de lijst bevindt. Klik vervolgens op de knop "OK".

Stap 4

Daarna wordt een venster geopend met de titel "Automatisch inloggen", waar u het wachtwoord moet invoeren en op de knop "OK" moet klikken. Als het geselecteerde gebruikersaccount geen wachtwoord heeft, laat u dit veld leeg om de automatische aanmeldingsconfiguratie te voltooien.

Populair per onderwerp