Een Gebruiker Verwijderen Bij Het Opstarten Van Windows

Inhoudsopgave:

Een Gebruiker Verwijderen Bij Het Opstarten Van Windows
Een Gebruiker Verwijderen Bij Het Opstarten Van Windows

Video: Een Gebruiker Verwijderen Bij Het Opstarten Van Windows

Video: Een Gebruiker Verwijderen Bij Het Opstarten Van Windows
Video: How To Delete A User Account On Windows 10 2024, April
Anonim

Het Windows-besturingssysteem is ontworpen om te werken met meerdere gebruikers van dezelfde computer met verschillende accounts. Indien nodig kan het account van elke gebruiker worden verwijderd, waardoor het aantal systeemgebruikers wordt verminderd.

Een gebruiker verwijderen bij het opstarten van Windows
Een gebruiker verwijderen bij het opstarten van Windows

instructies:

Stap 1

Het werken met gebruikersaccounts (accounts) in het Windows-besturingssysteem wordt uitgevoerd met behulp van een speciale service. Het wordt als volgt gestart: ga naar het menu "Start" en klik op de knop "Configuratiescherm".

Stap 2

Selecteer in het configuratiescherm het pictogram "Gebruikersaccounts" en dubbelklik erop. Alle gebruikers van deze computer worden weergegeven in het venster van deze service. Gebruikersaccounts kunnen worden verwijderd of tijdelijk worden uitgeschakeld. Het is onmogelijk om alleen het beheerdersaccount, dat speciale rechten heeft, te verwijderen en uit te schakelen.

Stap 3

Om een computergebruiker te verwijderen, selecteert u het gewenste account en klikt u erop. Het instellingenvenster voor een specifiek account wordt geopend, waarin alle mogelijke acties met het account worden gepresenteerd. Om een gebruiker te verwijderen, klikt u op de link "Account verwijderen".

Stap 4

Daarna zal het systeem een keuze bieden hoe te handelen met de bestanden van het verwijderde account. Accountgegevens kunnen worden opgeslagen, waardoor de accountbestanden op het bureaublad van de beheerder kunnen worden opgeslagen of permanent van de harde schijf kunnen worden verwijderd. Selecteer de gewenste actie. Bevestig vervolgens het verwijderen van het account.

Stap 5

Naast het inloggen op het systeem met een apart account met bijna onbeperkte rechten, kunt u Windows gebruiken met een speciaal type account genaamd "Gast". Het gastaccount kan niet worden verwijderd, maar kan wel worden uitgeschakeld. Om het uit te schakelen, selecteert u het gastaccount in het venster Gebruikersaccounts en klikt u op de link Gastaccount uitschakelen. Wanneer u de computer nu aanzet, wordt de accountselectie niet weergegeven.

Aanbevolen: