Hoe Het Wachtwoord Te Verwijderen Bij Het Opstarten Van Windows

Inhoudsopgave:

Hoe Het Wachtwoord Te Verwijderen Bij Het Opstarten Van Windows
Hoe Het Wachtwoord Te Verwijderen Bij Het Opstarten Van Windows

Video: Hoe Het Wachtwoord Te Verwijderen Bij Het Opstarten Van Windows

Video: Hoe Het Wachtwoord Te Verwijderen Bij Het Opstarten Van Windows
Video: Hoe Windows 10 loginwachtwoord en vergrendelscherm uit te schakelen 2024, April
Anonim

Er bestaan wachtwoorden om persoonlijke informatie te beschermen tegen indringers. Heel vaak zijn niet alleen enkele individuele mappen beveiligd met een wachtwoord, maar het hele systeem. Vervolgens wordt de gebruiker gevraagd een wachtwoord in te voeren in het welkomstvenster bij het opstarten van Windows. Als je niemand te vrezen hebt, kan het wachtwoord worden verwijderd. Dit vereist een paar eenvoudige stappen.

Hoe het wachtwoord te verwijderen bij het opstarten van Windows
Hoe het wachtwoord te verwijderen bij het opstarten van Windows

instructies:

Stap 1

Om het wachtwoord te verwijderen bij het opstarten van Windows in het welkomstvenster, gaat u naar het menu "Start" in het "Configuratiescherm" door met de linkermuisknop op de overeenkomstige regel te klikken.

Stap 2

Selecteer in het geopende venster "Configuratiescherm" het gedeelte "Gebruikersaccounts" door met de linkermuisknop op het gewenste pictogram te klikken om ernaartoe te gaan.

Stap 3

Ga naar het configuratiescherm van de gebruikersaccount, selecteer de taak "Account wijzigen" en klik erop. Er wordt een nieuw venster geopend.

Stap 4

Selecteer in het venster dat verschijnt het account dat u wilt wijzigen. Laten we ons bijvoorbeeld concentreren op het computerbeheerdersaccount (Admin). Wanneer het wachtwoord voor de beheerder is ingesteld, staat onder het pictogram en de naam een extra inscriptie "Wachtwoordbeveiliging". Door met de linkermuisknop op het Admin-pictogram te klikken, wordt het wachtwoord verder verwijderd.

Stap 5

Selecteer "Wachtwoord wijzigen" uit de beschikbare items. Er gaat een venster met vier lijnen voor je open. Geef in de regel "Voer uw huidige wachtwoord in" (eerste regel van boven) het wachtwoord op dat wordt gebruikt om in te loggen op het systeem, laat de overige velden leeg. Klik op de knop Wachtwoord wijzigen of druk op de Enter-toets. Het wachtwoord wordt verwijderd.

Stap 6

Om het wachtwoord opnieuw in te stellen, volgt u dezelfde stappen, maar nadat u het wachtwoord op de eerste regel hebt ingevoerd, vult u ook de tweede regel in en typt u het zojuist ingevoerde wachtwoord opnieuw. Nadat u uw wachtwoord hebt ingevoerd en bevestigd, wordt u mogelijk gevraagd om uw mappen en bestanden tegen andere gebruikers te beschermen door ze privé te maken. U kunt de actie accepteren of weigeren door op de bijbehorende knoppen onder de verklarende tekst te klikken.

Aanbevolen: