Waarom Wordt Het Excel-bestand Niet Geopend?

Inhoudsopgave:

Waarom Wordt Het Excel-bestand Niet Geopend?
Waarom Wordt Het Excel-bestand Niet Geopend?

Video: Waarom Wordt Het Excel-bestand Niet Geopend?

Video: Waarom Wordt Het Excel-bestand Niet Geopend?
Video: How to Recover Excel file Unsaved or Lost 2024, Mei
Anonim

Spreadsheets die in verschillende versies van Microsoft Excel zijn gemaakt, hebben een aantal eigenschappen die het openen van bestanden bemoeilijken. Het is de moeite waard om te begrijpen waarom bestanden niet in Excel worden geopend.

Waarom wordt het Excel-bestand niet geopend?
Waarom wordt het Excel-bestand niet geopend?

Compatibiliteitsproblemen

Meestal zijn problemen met het openen van bestanden die in Excel zijn gemaakt te wijten aan het feit dat ze in verschillende versies van het programma zijn gemaakt. Als het bestand is geretourneerd in Excel 2007, 2010 en 2013, dan is het onwaarschijnlijk dat het normaal wordt geopend in oudere versies van het programma. Het probleem kan worden opgelost door een speciale patch te installeren die speciaal is gemaakt om dergelijke compatibiliteitsproblemen op te lossen. Het wordt het Microsoft Office Compatibility Pack voor Word-, Excel- en PowerPoint 2007-bestandsindelingen genoemd. Het nummer 2007 klinkt misschien in de naam, maar er is geen verschil tussen bestanden die zijn gemaakt in Excel 2010 en 2013, dus deze patch is ideaal voor het oplossen van problemen met het openen van bestanden.

Er is een gratis programma dat qua functionaliteit op geen enkele manier inferieur is aan Microsoft Office en in het bijzonder Microsfot Excel. Het heet OpenOffice.

Als het niet mogelijk is om deze patch voor Excel 2003 te installeren, kunt u vragen om dit bestand opnieuw op te slaan van het nieuwe formaat ("xlsx") naar het oudere ("xls"). Om dit te doen, moet u in Microsft Excel 2007, 2010 of 201 op de knop "Bestand" klikken en vervolgens op "Opslaan als" en vervolgens het vereiste opslagformaat selecteren uit de voorgestelde formaten.

Formules en bewerking

Microsoft Excel 2007, 2010 en 2013 hebben een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van oudere versies. Ten eerste is het bescherming tegen cyclische formules. Dit is een logische fout, waarbij de cyclus in de formule zich oneindig zal herhalen. In de oude versie van Excel zou een dergelijke formule kunnen leiden tot gegevensverlies en het vastlopen van het systeem. Recentere versies van het product van Microsoft kunnen het voorkomen van dergelijke formules blokkeren, dergelijke bestanden kunnen niet worden geopend in latere versies van Excel. Als u het bestand moet openen, moet u de maker vragen om alle cirkelvormige formules uit het bestand te verwijderen.

Een bestand dat in nieuwere versies van Excel is gemaakt, kan niet alleen correct worden geopend met een speciale patch, maar ook met de ondersteuning van alle lettertypen waarmee het bestand is gemaakt. Anders moet u hun namen achterhalen en downloaden van de officiële Microsoft-website.

Het moet gezegd dat Microsoft Excel 2007, 2010 en 2013 formules hebben die in oudere versies niet worden ondersteund. Zo'n bestand kan erin worden geopend, maar niet alle formules zullen werken.

Programma's die bestanden maken voor Excel

Op dit moment bieden veel programma's de mogelijkheid om een bestand in xls- en xlsx-formaten op te slaan. Sommigen doen het slechter, sommigen doen het beter. Het bekende programma FineReader kan bijvoorbeeld bestanden in redelijk goede kwaliteit rechtstreeks naar Excel-formaat scannen. Deze bestanden kunnen eenvoudig worden geopend in elke versie van Microsoft Excel. Maar er zijn veel andere programma's die dit niet met dezelfde kwaliteit kunnen doen. Dit kunnen FineReader-analogen zijn of programma's die gespecialiseerd zijn in het converteren van bestanden van formaat naar formaat. Bestanden die in dergelijke programma's zijn gemaakt, kunnen niet altijd met goede kwaliteit worden geopend in Microsoft Excel.

Aanbevolen: